Creative Nature marelična jedrca lahko odstranijo iz telesa mutirane celice z majhnimi vrednostmi cianida, zdrave celice pa vsebujejo encime, ki cianid nevtralizirajo in zato ostanejo nedotaknjene. Imajo prijetno aromo po mandeljnih, a so zelo grenke.
Lahko jih uživate skupaj z Goji jagodami, da se grenkoba porazgubi.
Grenka marelična jedrca iz Himalaje. Ta izjemna grenka jedrca marelic, ki rastejo med 1800m in 3000m nadmorske višine, so po okusu podobna mandeljnom in marcipanu. So eden najboljših virov vitamina B17 zato jih plemena kot so Hunzi, Hopi in Karakorum redno dodajajo svoji prehrani in ne poznajo običajnih zahodnjaških bolezni.
Koliko jih lahko zaužijemo?
Po mnenju neodvisnih raziskovalcev lahko na dan lzaužijemo približno 6-10 jederc, po mnenju FSA (Food Standards Agency) pa največ 2 na dan. Koliko grenkobe boste zaužili dnevno, pa prepuščamo vam :)
Jedrca se naj ne bi pogoltnila cela, temveč dobro prežvečila. Lahko jih zdrobljena potresemo na hrano (v muesli ali smoothie) ali sok (jabolčni sok še posebej prekrije grenkobo).