1. PRAZNIČNI KOLAČ S SUHIM SADJEM (brez jajc, mleka in rafiniranega sladkorja)

Sestavine za 1 kolač:
•    2 skodelici polnozrnate pšenične moke
•    4 dcl mandljevega mleka
•    ½ skodelice PlanetBIO kokosovega sladkorja
•    1/3 skodelice PlanetBIO kokosovega olja
•    1 žlico mletih PlanetBIO chia semen
•    1 skodelico suhega sadja (fige, slive, rozine, kandirano sadje, goji jagode)
•    1 skodelico orehovih jedrc
•    1 žličko pecilnega praška
•    ½ žličke sode bikarbone
•    1 žličko vanilije v prahu
•    ½ žličke cimeta v prahu

Pečico segrejemo na 180°C in podolgovat pekač za kruh obložimo s papirjem za peko.
V večji posodi zmešamo mandljevo mleko, stopljeno kokosovo olje in kokosov sladkor. Primešamo še chia semena in počakamo nekaj minut, da nabreknejo. V vmesnem času v ločeni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, vanilijo in cimet. To mešanico suhih sestavin postopoma primešamo vlažni mešanici v prvi posodi. Čisto na koncu vmešamo v testo še suho sadje in orehe, ki jih lahko prej grobo nasekljamo. 
Z maso napolnimo pekač in pečemo približno 45 minut.

***

2. VIKI ČOKOLADICE (presne, brez rafiniranega sladkorja, glutena, mleka in jajc)

Sestavine za 15-20 čokoladic:
•    ½ skodelice stopljenega PlanetBIO kokosovega olja
•    1 – 2 žlici PlanetBIO kokosovega sladkorja
•    2 žlici PlanetBIO kakava v prahu
•    ščep vanilije v prahu
•    mešanica semen, oreščkov in suhega sadja: 1 žlica bučnih semen, 1 žlica sončničnih semen, 1 žlica oluščenih konopljinih semen, 1 žlica sezamovih semen, 1 žlica nasekljanih mandljev, 1 žlica goji jagod, 1 žlica inkovskih jagod
•    1/3 skodelice stopljenega PlanetBIO kakavovega masla
•    1 žlica agavinega sirupa

Najprej pripravimo spodnjo plast, tako da stopljenemu kokosovemu olju primešamo kokosov sladkor, kakav in vanilijo. Na koncu primešamo še vsa semena, oreščke in suho sadje ter s čokoladno mešanico do ¾ napolnimo papirnate košarice. Postavimo jih v hladilnik, da se čokolada strdi in medtem pripravimo zgornjo, belo plast.
 
Stopljenemu kakavovemu maslu primešamo agavin sirup in belo čokoladno mešanico prelijemo prek delno ohlajenih čokoladic iz hladilnika. Postavimo nazaj v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokoladice popolnoma strdijo.

***

3. INGVERJEVI PIŠKOTKI (brez rafiniranega sladkorja, mleka, oreščkov in jajc)

Sestavine:
•    2 skodelici polnozrnate pšenične ali pirine moke
•    1 jušna žlica melase
•    1 jušna žlica mletih PlanetBIO chia semen, zmešanih s 3 jušnimi žlicami vode
•    1/3 skodelice mazavega PlanetBIO kokosovega olja (sobne temperature)
•    ½ skodelice PlanetBIO kokosovega sladkorja
•    ¼ žličke pecilnega praška
•    2 žlički ingverja v prahu
•    1 žlička cimeta v prahu
•    1 žlička vanilije v prahu
•    ščep soli

V večji posodi zmešamo melaso, kokosovo olje in mešanico chia semen in vode.  Dobro premešamo, nato pa dodamo še vse suhe sestavine in zamesimo testo. Na pomokani površini ga razvaljamo približno 5 mm na debelo in z modelčki izrežemo piškotke. Polagamo jih na pladenj s papirjem za peko in pečemo 10-15 minut v pečici, ogreti na 180°C.
 

***

4. SILVESTRSKE KROGLICE PRESENEČENJA (presne, brez rafiniranega sladkorja, glutena, mleka in jajc)

Sestavine za kroglice:
•    200 g izkoščičenih datljev
•    ½ skodelice indijskih oreščkov
•    ½ skodelice mandljev
•    1 jušna žlica PlanetBIO zdrobljenih kakavovih zrn
•    1 jušna žlica PlanetBIO kakava v prahu
•    1 jušna žlica PlanetBIO mace v prahu
•    1 jušna žlica stopljenega PlanetBIO kokosovega olja
•    ½ skodelice grobo mlete kokosove moke
•    nastrgana lupinica 1 eko pomaranče
•    ščep vanilije v prahu
•    PlanetBIO goji jagode
 
 Sestavine za čokoladni obliv:
•    100 g temne čokolade brez mleka
•    kokosovo olje po potrebi
 
V multipraktiku drobno zmeljemo indijske oreščke in jih prestavimo v skledo. V isti posodi multipraktika nato v pasto zmeljemo datlje (mešamo, dokler se ne sprimejo v kepo in po potrebi dodamo kakšno žlico vode). Datljevi pasti primešamo vse ostale sestavine (vključno z zmletimi indijskimi oreščki), razen goji jagod. Mešamo, dokler ne dobimo homogene mase, iz katere oblikujemo kroglice. V vsako drugo potisnemo eno goji jagodo in kroglice postavimo v zamrzovalnik za 15 minut, medtem ko pripravljamo čokoladni obliv.

Za čokoladni obliv nad soparo stopimo temno čokolado. Če je pregosta, ji dodamo 1-2 jušni žlici kokosovega olja in z njo oblijemo kroglice iz zamrzovalnika. Odlagamo jih na papir za peko in vsako sproti posujemo s kokosovimi kosmiči. 

***

5. ACAI MAFINI (brez rafiniranega sladkorja, jajc in mleka)

Sestavine za 12 mafinov:
•    1 skodelica moke
•    1 skodelica mandljevega mleka
•    2 žlici PlanetBIO acai v prahu
•    ½ skodelice PlanetBIO kokosovega sladkorja
•    ½ skodelice stopljenega PlanetBIO kokosovega olja
•    ½ skodelice PlanetBIO kakava v prahu
•    1 čž pecilnega praška
•    1 čž sode bikarbone
•    1 čž vanilije v prahu
•    ščep soli

V večji posodi zmešamo moko, acai, kokosov sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, vanilijo in sol. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine: mandljevo mleko in stopljeno kokosovo olje. Postopoma ju prilijemo suhi mešanici in dobro premešamo. Z maso napolnimo pekač za mafine, ki smo ga prej napolnili s papirnatimi modelčki. Pečemo 15-30 minut na 180°C.