PlanetBIO inkovske jagodeDružina ekološko pridelanih živil PlanetBIO združuje več kot 40 bolj ali manj poznanih izdelkov. V želji, da bi vam in končnemu uporabniku približali tudi manj poznane izdelke, smo se odločili organizirati tedensko degustacijo dveh izdelkov: belih murv in inkovskih jagod.

Degustacija se bo odvijala v določenih bio trgovinah med 14. in 20. oktobrom 2013.

Kje se lahko posladkate?

  • Hiša narave, Krško
  • Jablana BTC, Ljubljana
  • Norma, Maribor
  • Biovan, Maribor
  • Zrno do zrna, Ljubljana
  • Medilek, Cerknica
  • Komarček, Postojna
  • Neride, Ajdovščina
  • Agraria, Koper
  • Meta, Radovljica
  • Hram narave, Mozirje
  • Sonce, Maribor
  • Amara, Rogaška Slatina
  • Sončnica, Murska Sobota
  • Bioraj, Ivančna Gorica
  • Stari most, Novo mesto
  • Dobra volja pri Katki, Celje
  • DG 69, Vrhnika
  • M unikum, Brežice
  • Dobra misel, Lesce
  • Dobra misel, Vrhnika
  • Ajda, Maribor
  • Zakladi narave, Ljubljana
  • Sončna trgovina, Velenje
  • Zelena trgovina, Ljubljana
  • Biovera Galjevica, Ljubljana
  • Medikem, Ravne na Koroškem
  • K naravi, Ljubljana
  • Lekarna Mlaka, Kranj
  • Trgovina Medica, Maribor
  • VPD Bled Trgovina pri bolnici, Maribor
  • Fit bar fresh 4 you, Portorož
  • Drogesan, Kranj
  • Aviva, Trbovlje
  • Klasje, Sežana
  • Apoteka Natura, Grosuplje

Še nekaj o belih murvah in inkovskih jagodah

PlanetBIO bele murveBele murve so lahko odličen prigrizek za otroke in študente, bogate so z antioksidanti in minerali. V tradicionalni kitajski medicini so poznane že tisočletja, uporabljajo jih pri slabokrvnosti, splošni utrujenosti in šibkosti.

Za sladek prigrizek si vsak dan privoščite zvrhano pest posušenih murv, saj so: bogate z naravnimi sladkorji in vlakninami, bogate z minerali in pomagajo pri slabokrvnosti, koristne za jetra, ledvice in krvožilje, bogate z antioksidanti in delujejo protivnetno.

Inkovske jagode pa so vir vitamina C, kar bo v času prihajajočih prehladnih oboljenj še posebej dobrodošlo. Posušene inkovske jagode so same po sebi odličen prigrizek, lahko pa jih pomešamo z goji jagodami, posušenimi murvami in različnimi semeni za hranljivo in okusno študentsko malico. Prilegajo se tudi sadnim smutijem in drugim napitkom, vmešamo jih lahko med kosmiče, uporabimo pri peki peciv, pripravi veganske čokolade ali pa jih namočimo in iz njih naredimo marmelado.
 
Inkovske jagode so bogate z antioksidanti, beljakovinami in vlakninami, imajo diuretični učinek, so odličen vir fosforja, vitamina C, flavonoidov. Vsebujejo topne vlaknine (predvsem pektin). Primerne so tudi za diabetike, saj pektin preprečuje hitre dvige sladkorja v krvi.