Dan čarovnic ("Halloween") ni novodobna pogruntavščina. Praznik zelo verjetno izhaja iz poganskih običajev, kjer so ta čas v letu videli kot obdobje stanjšane tančice med svetom živih in svetom mrtvih. Prav na "dan čarovnic" (v originalu Samhain) naj bi duhovi, vile in druga bitja iz nevidnih svetov najlažje komunicirala z nami in bila še posebej aktivna.

Danes vidimo Halloween bolj kot zabavo, oblačenje v strašne maske in izrezovanje buč. Za mnoge izmed nas pa je tudi dan, ko si lahko privoščimo podaljšan vikend, brezskrben sprehod v jesensko obarvani naravi in ustvarjanje v kuhinji - z bučami, seveda! ;)

Naša prijateljica Ivana, ki svoje kulinarčne podvige deli tudi na profilu Vegan On My Mind, je za prihajajoči praznik ustvarjala s PlanetBIO mešanico Perfectly resistant. Spodnji smuti je poln beta karotena in vlaknin, naša mešanica medicinskih gob pa ga dela idealnega za krepitev imunskega sistema pred prihajajočo zimo. Za povrh vsega je malce drugačen, prazničen, in ga bodo v trenutku zmazali tudi otroci! ;) 

Sestavine za 1 osebo:

  • 2 dcl mandljevega mleka
  • 5 izkoščičenih datljev
  • ½ skodelice bučnega pireja
  • 1 pomaranča, olupljena
  • 2 banani
  • ¼ čajne žličke cimeta
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 čajna žlička Perfectly resistant

+ temna čokolada za preliv

Vse sestavine (razen čokolade) do gladkega zmešamo v blenderju. Temno čokolado stopimo nad soparo.

Smuti prelijemo v kozarček in ga po vrhu okrasimo s stopljeno čokolado. Njam!