Recept 1: Ledena granita z goji jagodami

Sestavine:
• 8 skodelic koščkov lubenice
• 4 žlice PlanetBIO kokosovega sladkorja
• ¼ skodelice PlanetBIO goji jagod, namočenih za 1 uro
• sveže stisnjen sok dveh limet

Lubenico očistimo semen in jo narežemo na manjše koščke, ki jih v blenderju zmešamo skupaj s kokosovim sladkorjem, goji jagodami in limetinim sokom. Mešamo do gladkega, nato pa mešanico prelijemo v posodo (bolj plitka bo, hitreje bo masa zamrznila) in jo postavimo v zamrzovalnik. Počakamo nekaj ur, nato pa zamrznjeno tekočino z ostrim nožem razbijemo na kose. Te zmeljemo v multipraktiku na nižji hitrosti, da dobimo zrnato teksturo. Granito razdelimo v kozarce, posujemo z nekaj kokosovega sladkorja in dodamo široke slamice. Počakamo, da se začne topiti, seveda pa lahko v zmrzlini uživamo že prej, z žličko.

Recept 2: Ledeni čaj s camu camu in kokosovim sladkorjem

Sestavine:
• 1 l vode
• 4 vrečke poljubnega čaja (kamiličnega, sadnega, planinskega,...)
• 2 čajni žlički PlanetBIO camu camu v prahu
• 3 žlice PlanetBIO kokosovega sladkorja ali drugega naravnega sladila
• led v kockah

Vodo zavremo in z njo prelijemo vrečke čaja, ki smo jih prej nastavili v vrč. Pustimo stati približno 10 minut, nato pa vrečke odstranimo in čaju primešamo kokosov sladkor in camu camu. Vrč postavimo v hladilnik in počakamo, da se pijača ohladi. Postrežemo jo v kozarcih, skupaj s kockami ledu.

Recept 3: Ledena kava s kakavovimi zrni

Sestavine:
• 1,5 dcl kave, navadne ali brezkofeinske
• 1,5 dcl mandljevega mleka
• 1 skodelica kock ledu
• 2 žlici PlanetBIO kokosovega sladkorja
• 2 čajni žlički PlanetBIO kakava v prahu
• ½ čajne žličke vanilije v prahu
PlanetBIO zdrobljena kakavova zrna

Kocke ledu damo v velik kozarec. Prelijemo jih z ohlajeno kavo in mandljevim mlekom, nato pa primešamo še vanilijo, kakav v prahu in kokosov sladkor. Dobro premešamo z žlico in potresemo s kakavovimi zrni. Po želji lahko enake količine razdelimo v dva kozarca in v ledeni kavi uživamo v dvoje.