Avtorica: Eva Žontar

Odstranimo vzrok
Namesto, da bi iskali čudežno rešitev, s katero bomo popravili omenjene »lepotne napake«, se je potrebno vprašati o njihovem vzroku. Smo, kar jemo in na našo zunanjost lahko največkrat vplivamo od znotraj, tako da telo preskrbimo s hranili, ki jih potrebuje. Delovanje našega organizma je izjemno kompleksno, zato večine povezav med hranili, ki jih zaužijemo, in njihovim celostnim delovanjem, ne poznamo in jih najverjetneje tudi nikoli ne bomo. Bolj kot na uživanje specifičnih hranil bi se zato morali osredotočiti na uživanje polnovredne rastlinske hrane, ki vsa potrebna hranila že vsebuje v optimalnih razmerjih in količinah.
Rastlinsko, polnovredno, ekološko

Pomagamo si lahko s superživili
Tudi superživila so lahko eden od načinov, s katerimi naše telo nahranimo od znotraj. Privoščimo si jih predvsem takrat, ko nam različni vzroki ne dopuščajo celostnega načina življenja z dovolj svežega sadja in zelenjave, gibanja in počitka. Jeseni in pozimi ljudje v povprečju pojemo premalo svežega sadja in zelenjave, saj se raznolikost na domačem vrtu močno skrči, zato si lahko pomagamo z vitaminsko bogatimi superživili – to so predvsem camu camu, ječmenova in pšenična trava, algi spirulina in klorela ter acai v prahu. Pomembni so tudi minerali, ki jih najdemo v posušenih murvah, kakavu, ječmenovi in pšenični travi, chia semenih in mesquitu, po vsebnosti žvepla pa izstopa MSM. Gre za naravni vir prehranskega žvepla, ki je pomemben gradnik kolagena in elastina v koži, keratina v laseh in nohtih ter hrustanca v sklepih.
Najbolj učinkovito je vključevanje superživil v vsakodnevno prehrano, a v manjših količinah. Kratkoročne »diete« s tem in onim živilom ne delujejo, učinkuje le zdrav način način življenja z uravnoteženim in konstantnim vnosom hranljivih živil v telo.