4 SLADKI RECEPTI za energijo

od Eva Žontar
December 26, 2016

Po klasičnih prazničnih sladkarijah nivo energije pade, a ne po teh! Ponujamo vam 4 sladke recepte, ki pa so ne vsebujejo nezdravih sestavin - še več, vsakemu smo dodali ravno pravšnjo količino PlanetBIO Perfectly energized mešanice. Poskrbela bo za dolgotrajen dvig energije na popolnoma naraven način!

ZAKAJ PERFECTLY ENERGIZED RES DELUJE?

Recept 1: Domače energijske čokoladice

 

Kakavovo maslo stopimo nad soparo. Primešamo mu kokosov sladkor in mešamo, dokler se ne raztopi (uporabimo lahko tudi drugo naravno sladilo). Dodamo kakav v prahu in energijsko mešanico, dobro premešamo ter čokolado zlijemo v silikonske modelčke. Postavimo v hladilnik za nekaj ur in čokoladice so gotove!

Recept 2: Ovseni kosmiči za cel dan

V skledi zmešamo ovsene kosmiče, kokosov napitek, Perfectly energized in kokosov sladkor. Dobro premešamo in pustimo stati vsaj 10 minut. Potresemo z mandlji in kokosovimi kosmiči.

Recept 3: Čokoladni kolački, po katerih ni utrujenosti

Suhe sestavine damo v eno posodo in premešamo. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine in nato obe masi združimo v eno. Modelčke za mafine napolnimo do dveh tretjin in jih pečemo 12-30 minut, na 180°C. Preverimo z zobotrebcem za vsak slučaj.

Recept 4: Sladoledni šejk za dobro voljo

Rastlinsko mleko rahlo segrejemo in mu primešamo energijsko mešanico ter kakavovo maslo, da se slednje raztopi. V kozarec damo dve kepici rastlinskega sladoleda in ga prelijemo s še toplim čokoladnim mlekom. Po želji potresemo s še malce energijske mešanice in dobro premešamo.


Starejši članek Novejši članek