Energijska mešanica: PERFECTLY ENERGIZED

od Eva Žontar
June 01, 2016

Zdrava prehrana, redno gibanje, dovolj spanja - na koncu pa smo vsi samo ljudje in nam v stresnem vsakdanu rado zmanjka energije in koncentracije za vse naloge, s katerimi se spopadamo.

Najbolj priljubljena "rešitev" za kratkoročno izgorelost in pomanjkanje energije je kava - ni pa tudi najbolj zdrava. Kofein iz kave deluje zelo intenzivno in ob prepogosti uporabi povzroča izgorelost nadledvične žleze, mi pa moramo dnevni odmerek kave le še povečevati. Poleg tega je konvencionalna kava obremenjena z velikimi količinami pesticidov.

Ustvarili smo zdravo alternativo za jutranje prebujanje, dvig energije in izboljšanje koncentracije! Naravna energijska mešanica Perfectly energized združuje 3 funkcionalna živila za energijo:

  • Guarana tako kot kot kava vsebuje kofein, le da je zaradi drugačne vezave na vlaknine v guarani njegova absorpcija v kri počasnejša. Poživilni učinek guarane je zato bolj enakomeren, postopen in dolgotrajen. Hkrati guarana pospešuje krvni obtok in ga čisti, še posebej radi pa jo imajo vzdržljivostni športniki.
     
  • Kakav vsebuje naravni stimulans teobromin, ki spodbuja delovanje centralnega živčevja in krepi koncentracijo ter kognitivne sposobnosti. Poleg tega je kakav bogat z minerali, predvsem železom, magnezijem in cinkom, ki izboljšujejo kri in tudi na ta način podpirajo splošno dobro počutje.
     
  • Maca deluje kot dolgotrajni vir energije, hkrati pa mešanico dopolni z blagodejnim učinkom na nadledvično žlezo. Ta je namreč pod delovanjem stimulansov, ki spodbujajo izločanje stresnih hormonov, obremenjena. Maca jo neguje, obnavlja in zagotavlja celostno podporo energije polnemu telesu.

Energijsko mešanico Perfectly energized pa nismo naredili le funkcionalno, temveč tudi zelooo okusno. Za naravno sladkost poskrbita lucuma in kokosov sladkor - sladili z nizkim glikemičnim indeksom in relativno visoko vsebnostjo vitaminov in mineralov; bogato aromo pa prispeva burbonska vanilija z Madagaskarja.

Zaradi svoje bogate sestave je mešanica Perfectly energized pripravljena na mešanje z vodo ali rastlinskim mlekom. Nam je še posebej všeč zamešana v toplo lešnikovo mleko, odlično pa se obnese tudi v sladkih prigrizkih, ki jih lahko vzamete s seboj na pot (klik za recepte).


Starejši članek Novejši članek