Guarana - visok nivo energije in fizična vzdržljivost!

od Primož Kastelic
May 21, 2010

Guarana - plazeča rastlina iz porečja Amazonke med južnoameriškimi domorodci že od nekdaj velja za vsesplošno uporabno.

Guarana

Namenili smo ji celo svojo spletno stran: www.guarana.si, kjer poteka akcija KUPIŠ 3, dobiš nekaj zastonj. :) Kaj je ta nekaj, si oglejte na spletni strani guarane ...

O guarani govorijo celo indijanske legende, služi pa predvsem vzdrževanju energije ob celodnevnih fizičnih naporih. V zahodnemu svetu je (kot večina ostale super hrane) pozornost vzbudila šele ob odkritju snovi, ki jih vsebujejo črna semena plodov guarane.

Snov, zaradi katere je guarana tako cenjena, je guaranin. Guaranin je pravzaprav skoraj identičen kofeinu, ki ima danes precej slab ugled med ljudmi. Piše in govori se o škodljivosti kave, glavno krivdo pa ponavadi pripisujejo prav temu, da vsebuje kofein.

V slepi veri se redki vprašajo, kaj kofein sploh je? Deluje kot diuretik, povečuje nivo energije, razširja dihalne poti, pospešuje pretok krvi skozi mišice – ne sliši se slabo, kajne? V resnici imajo negativne posledice na telo predvsem ostale snovi v kavi, od katerih jih večina postane nekoristnih ali celo škodljivih šele v postopku praženja in nadaljnje proizvodnje kavnih zrn.

Guaranin se v guarani pojavlja v popolnoma naravni in nepredelani obliki ter ima lahko kot tak na telo več pozitivnih učinkov.

Največja razlika med guaraninom in kofeinom v kavi je v tem, da guaranin v naš krvni obtok prehaja veliko počasneje, posledica česar je bolj enakomerno in dolgotrajno delovanje.

100% Guarana v prahu, 100g - ta prehranski dodatek zvišuje nivo energije in fizične vzdržljivosti, nas ohranja budne, izboljšuje spomin, čisti krvni obtok, vzpodbuja metabolizem, deluje kot antioksidant, lahko poveča spolno slo in pomaga pri prebavnih motnjah.

Guarana je iz biološke pridelave in ima certifikat Soil Association.

Guaranin je skoraj identičen kofeinu, le da se veliko počasneje absorbira v krvni obtok in ima zato daljši, bolj enakomeren in bolj prijeten občutek.

Guarana:

 • močno zvišuje nivo energije in fizično vzdržljivost
 • nas ohranja budne, zaradi česar ni primerna pred spanjem
 • izboljšuje spomin
 • pomaga pri izgubi odvečne telesne teže, saj vpliva na občutek sitosti
 • čisti krvni obtok
 • vzpodbuja metabolizem
 • deluje antioksidativno
 • pomaga pri odpravljanju migrene
 • povečuje spolno slo
 • pomaga pri diareji
 • lahko pomaga pri težavah z artritisom

Kako uporabljam guarano v prahu?

1/3 do 1/2 čajne žličke (1 gram) v sok, vodo, smoothie, ko potrebujete osvežujoč in poživljajoč občutek. S pitjem guarane ne pretiravajte (ne več kot en odmerek dnevno) in se vsak dan dobro naspite. Šele potem pridemo z Guarano do pravega učinka. Ne prekoračimo odmerka enega grama guarane naenkrat, sploh pa bomo že učinek tega čutili naslednjih nekaj ur, saj ga lahko enačimo z dvema skodelicama kave.

100g Guarane v prahu je za približno 75 napitkov, če se držite zgornjega napotka uporabe.

 

100% GUARANO v prahu  prodaja spletna trgovina PLANETBIO >>


Starejši članek Novejši članek