Kaj morate vedeti o razstrupljanju?

od Eva Žontar
April 08, 2016

Resnico o razstrupljanju smo v tem prispevku na PlanetBIO blogu "razkrili" že takoj po novem letu, a je zgodaj spomladi spet aktualna. :) Na kratko: čiščenje telesa od znotraj je pomembno, a ne nasedajte instant rešitvam in hitrim detox dietam. Zbrali smo nekaj najpogostejših napak, ki jih ljudje delajo, ko se lotijo spomladanskega razstrupljanja:

1. Pojejo premalo. V želju po izgubi odvečnih kilogramov veliko ljudi je premalo, a s tem telesu le sporočimo, naj začne s kopičenjem zalog za hude čase. Rajši kot na kalorije in količino hrane so osredotočimo na kakovost hrane, ki jo jemo. Izbirajmo nepredelano hrano rastlinskega izvora in omejimo uživanje nasičenih maščob, rafiniranih sladkorjev in predelanih živil.

2. Po nesreči uživajo težke kovine. Alge so splošno znano živilo za razstrupljanje, a večina alg na tržišču vsebuje ostanke težkih kovin (kadmij, aluminij, cink, živo srebro). Spirulina in klorela namreč nase učinkovito vežeta težke kovine iz okolja, zato je izjemno pomembno, da izbiramo preverjen vir alg, s katerimi se razstrupljamo. Zakaj zaupati PlanetBIO?

3. Na razstrupljanje gledajo kratkoročno. Nobena sprememba prehrane ne koristi, če se jo držimo samo en teden. Rajši, kot da se mučimo s kratkotrajno dieto, v svojo prehrano postopoma uvedimo dolgoročne spremembe, o katerim smo na PlanetBIO blogu že pisali ("5 živil, ki nam škodijo").

4. Ne zavedajo se koncentrirane moči zelene hrane. Ne verjamemo v čudežne tabletke in dopolnila, a če bi morali izmed vse hrane na tržišču izbrati eno samo skupino živil, ki najbolj učinkovito spodbuja razstrupljanje, bi bila to zelena hrana. Preberite, zakaj bi morali jesti več zelene hrane (ne samo spomladi).


Starejši članek Novejši članek