Ko poletje zadiši po kokosu

od Katarina A. Čretnik
July 18, 2012

Marsikdo od nas že pozimi sanja o poletnih dneh. Si v domišljiji prikliče pred oči, kako se pod senco kokosove palme predaja radostni brezskrbnosti poletnih razvad. Morje, sonce, prijatelji in ledeno osvežilni napitki. Še prijazen pogled ljubljene osebe in raj na Zemlji je tu.

Da bi si vsaj delček tega raja lahko pripravil kjerkoli, smo v podjetju Planet BIO razširili ponudbo s kokosovim sladkorjem.

 
Kokosov sladkor je naravno sladilo, ki ga odlikuje nizek glikemični indeks. Prav zaradi nizkega glikemičnega indeksa, ki znaša med 35 in 54, predstavlja kokosov sladkor pomembno nadomestilo za beli sladkor. Tako za diabetike kot za tiste, ki bi bili radi lahkotnejši za kakšen kilogram.

Kokosov sladkor se uporablja za slajenje vseh vrst sladic in pijač. Odličen je za sladkanje kave, čaja in drugih napitkov. Še posebej slasten pa je, če ga potresemo po svežem sadju.
 
Več o kokosovem sladkorju si lahko prebrete v članku Kokos - sadež življenja.
 
V spletni trgovini PlanetBIO lahko kupite ekološki sladkor kokosove palme.
 
Obilo poletnih in kulinaričnih užitkov.

Starejši članek Novejši članek