Najboljše alge s Tajvana

od Eva Žontar
September 26, 2015

Alge, še posebej spirulina in klorela, so za jesensko razstrupljanje telesa nepogrešljive – a le, če je njihova kakovost neoporečna. Pri algah je še posebej pomembno, da so gojene v popolnoma neonesnaženem okolju, ker toksinov nase ne vlečejo le v telesu, temveč tudi v času rasti. Izdelki dvomljive kakovosti so tako pogosto obremenjeni s težkimi kovinami in onesnažili iz vode, zato lahko z njihovim uživanjem dosežemo ravno nasprotno od želenega.


Pri PlanetBIO smo na naše alge še posebej ponosni, ker za njimi stoji ogromno truda, vloženega v iskanje najboljših dobaviteljev z dokazano kakovostjo. Dolgo časa smo iskali klorelo in spirulino, ki bi bili gojeni na prostem, v izvirsko čisti vodi in brez umetnih pospeševalcev rasti. Našli smo ju na sončnem Tajvanu in tako od pomladi 2013 pod našo blagovno znamko ponujamo alge najboljše kakovosti z ekološkim certifikatom. Še pomembnejše zagotovilo za njihovo neoporečnost je naš obisk Tajvana in naših dobaviteljev, pri katerih smo se o gojenju alg, ki jih ponujamo, prepričali na lastne oči.


Tajvanski dobavitelji, katerih alge ponujamo, so že dolgo eni vodilnih podjetij na področju ekološkega gojenja alg. Znanje o gojenju in napredno zeleno tehnologijo so pripeljali iz Japonske, po svoji kakovosti in zanesljivosti pa so znani po vsem svetu. PlanetBIO klorelo in spirulino gojijo v velikih sladkovodnih bazenih, ki jih napaja voda iz gorskega izvira – ta se nahaja na zavarovanem področju narave, zato je resnično neonesnažen, že sama voda pa je bogata z minerali. Alge so ves čas izpostavljene naravni sončni svetlobi, zato lahko v sebi razvijejo kar največ klorofila in hranil, odpade pa tudi obsevanje z umetno svetlobo. Naši dobavitelji za gojenje ne uporabljajo umetnih ali živalskih gnojil, najvišjo kakovost alg pa zagotavljajo s skrbnim izbiranjem vzorcev alg, ki jih uporabijo za nadaljne gojenje.


PlanetBIO spirulina in klorela sta po precejanju predelani s posebnim patentiranim postopkom hitrega sušenja, ki traja le nekaj sekund. Alge so tako visokim temperaturam izpostavljene le povsem kratek čas, kar v njih ohrani optimalno količino hranil. Pri nastajanju alg v prahu in tabletah niso uporabljene nobene dodatne snovi – naši izdelki vsebujejo le 100% spirulino oziroma klorelo. Tudi PlanetBIO alge v tabletah ne vsebujejo nobenih pomožnih strjevalcev ali gostil, temveč so izdelane izključno z uporabo zračnega pritiska.


Posebnost PlanetBIO klorele je tudi v tem, da je v prah zmleta s posebnim postopkom, ki delno uniči njene celične stene. Klorela je namreč znana po tem, da ima izjemno močno celično steno, kar onemogoča absorpcijo njenih hranil v telesu. PlanetBIO klorela se v kri absorbira kar 80%, kar je največ, kar obstaja na tržišču.


Ker vse naše izdelke preizkusimo in uporabljamo tudi sami, nas je obisk Tajvana in naših dobaviteljev navdušil. Ni lepšega kot občutek, ko ob srkanju jutranjega smutija s PlanetBIO spirulino in klorelo veš, da vnašaš v telo nekaj resnično zdravega in neoporečnega.

PlanetBIO klorela pod mikroskopom

Naše alge so gojene v sladki vodi iz čistega gorskega izvira.
 


Starejši članek Novejši članek