NOVO: Slani hrustljavi prigrizki

od Eva Žontar
June 08, 2016

Eni so za sladko, drugi bolj za slano. Za prve smo pri PlanetBIO že poskrbeli z našimi granolami, zdaj pa pridete na vrsto tudi vsi ljubitelji slanih prigrizkov. Razvili smo namreč zdrave slane prigrizke v dveh okusih, primerne za vsak žep (športni, pisarniški, veganski, glutensko intoleranten in celo tisti najbolj izbirčen).

Pri PlanetBIO smo se zadnje leto intenzivno posvetili razvijanju presnih prigrizkov iz ekoloških sestavin najvišje kakovosti, ki po naših lastnih recepturah nastajajo ročno v Sloveniji. Njihova posebnost so 100 % naravne sestavine rastlinskega izvora, ki smo jih premišljeno združili v kombinacije, odlične tako za brbončice kot zdravje telesa. Seveda se lahko pohvalijo z ekološkim certifikatom, pa tudi z vsem, česar NE vsebujejo: glutena, mleka ali mlečnih izdelkov, jajc, rafiniranega sladkorja, pa tudi ne ojačevalcev okusa, umetnih barvil, konzervansov ali drugih umetnih dodatkov.

ALMOND PIZZA ima okus po Mediteranu in spominja na čisto pravo pico. Namočeni mandlji in sončnična semena so oviti v slastno mešanico iz sušenih paradižnikov in mediteranskih začimb. Prigrizek je bogat z lahko prebavljivimi beljakovinami in zdravimi nenasičenimi maščobami, zato nasiti za dlje časa in je odličen kot prigrizek na poti, v službi ali na izletu.

CASHEW CURRY nas popelje v eksotične kraje, kjer iz loncev diši po curry-ju, začimbni mešanici, ki jo v našem primeru sestavljajo zdravilna kurkuma, ravno prav pekoči čil, eksotični koriander, ingver, paprika in česen v prahu. Osnovno predstavljajo indijski oreščki, ki s sušenjem pridobijo na hrustljavosti in ravno prav omilijo intenzivnost začimb - zato je CASHEW CURRY primeren tudi za tiste, ki so sicer občutljivi na pekočo hrano.


Zakaj PlanetBIO slani prigrizki?

 • Ekološke sestavine najvišje kakovosti. Tako sestavine kot končni prigrizki so certificirano ekološki, v njih pa uporabljamo skrbno izbrane sestavine najvišje kakovosti. Samo tako sta lahko PIZZA ALMOND in CASHEW CURRY tako polnega in naravno bogatega okusa, da se jima težko upremo.
   
 • Preprečijo poseganje po nezdravih prigrizkih. Zaradi kakovostnih naravnih sestavin nas PlanetBIO slani prigrizki potešijo že v manjših količinah in nas učinkovito držijo pokonci v službi ali med športno aktivnostjo. Še bolj pomembno je, da preprečijo poseganje po nezdravih prigrizkih, ki nas običajno premamijo takrat, ko telesu ne zagotovimo hranil, ki jih potrebuje.

 • Popolna kombinacija hranil. PlanetBIO slani prigrizki vsebujejo veliko vlaknin, beljakovin in zdravih maščob - to je pravi recept za občutek prijetne sitosti in potešenosti.

 • Presni. Vsi naši prigrizki so sušeni nad temperaturah pod 48°C, da se v njih ohrani kar največ prvotnih hranil in encimov.
   
 • Oreščke in semena namakamo. S tem jih naredimo lažje prebavljive in (predvsem v primeru mandljev) iz povrhnjice izperemo škodljive encimske inhibitorje, ki zavirajo absorpcijo mineralov v črevesju.
   
 • Brez glutena. Nobena od sestavin že po naravi ne vsebuje glutena, kontaminacija pa je izključena tudi v procesu proizvodnje. To je razlog, da lahko v PlanetBIO prigrizkih brez skrbi uživajo tudi ljudje s celiakijo.

 


Starejši članek Novejši članek