PlanetBIO sporočilo kupcem in poslovnim partnerjem

od Katarina A. Čretnik
July 09, 2013

Spoštovani,

temeljno vodilo našega poslovanja so iskreni in neposredni odnosi z našimi partnerji in kupci. Ker temu vodilu dosledno sledimo, verjamemo, da boste razumeli, da se včasih na poti od semena do krožnika pripeti tudi kaj neprijetnega.

Želeli bi vam sporočiti, da je na poti do našega krožnika prišlo do napake nemškega partnerja pri uvozu ekološke PlanetBIO spiruline v prahu, in sicer 150-gramske različice z rokom uporabe 27. november 2014, ki ste jo lahko kupili med 21. decembrom 2012 in 21. februarjem 2013. Surovina je sicer neoporečna, ekološka, proizvajalec s Kitajske je o ekološkosti surovine jamčil in dokazal z veljavnim Ceres BIO certifikatom. Šest mesecev po našem nakupu surovine pa je kontrolni organ Europske unije pri nemškem poslovnem partnerju ugotovil neskladnost pri uvoznem postopku ekološke surovine. Nemški partner v postopku uvoza ni pridobil potrdila o ekološkosti, zaradi česar je spirulina v prahu izgubila status ekološke surovine in pridobila status konvencionalne.

24. junija 2013 nas je o tej napaki prijazno obvestil nemški partner, ki je urejal uvozni postopek s Kitajske. Čeprav je surovina ekološka in je ustrezala našim standardom kakovosti, nam etika našega podjetja narekuje, da smo do svojih uporabnikov vedno iskreni, zato o omenjeni nezgodi obveščamo vse naše kupce in partnerje. Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo, hkrati pa se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Prijazen pozdrav,
Gregor Janc
Direktor PlanetBIO


Starejši članek Novejši članek