Popoln kokosov sladkor

od Eva Žontar
November 26, 2014

Poznate kokosov sladkor? Včasih se je z njim sladkala jugovzhodna Azija, danes pa s svojim nizkim glikemičnim indeksom in prijetnim okusom osvaja naše kraje. Pri PlanetBIO ga obožujemo! Njegova karamelna aroma in vsestranska uporabnost nas navdušujeta vsakič, ko si ga zamešamo v čaj ali vročo čokolado, in komaj čakamo, da si z njim na zdrav način posladkamo praznike. Prepričani smo, da je PlanetBIO kokosov sladkor prav poseben kokosov sladkor – popoln je! Zakaj?

  • Prijetna aroma brez priokusov. Vse ostale različice kokosovega sladkorja, ki smo jih poskusili, so imele različne priokuse. A ne tale! Poseben postopek sušenja rastlinskih sokov v dehidratorju, ki se ga poslužujejo naši indonezijski dobavitelji, se kaže v prijetni in polni aromi, brez kakršnihkoli priokusov. Pa še to: kokosov sladkor nima okusa po kokosu, zato ga lahko brez zadržkov uporabljate povsod, kjer bi uporabili trsni sladkor.
  • Svetla barva. Tudi za barvo, ki je svetlejša od drugih različic, se ima naš PlanetBIO kokosov sladkor zahvaliti skrbnemu postopku dehidriranja. Naši dobavitelji so šele po mnogih spodletelih poskusih uspeli razviti sušilnik, ki sladkor uspešno dehidrira, hkrati pa ohrani njegovo svetlo barvo in prvotni okus.
  • Sušen v sušilniku. Sušenje nektarja kokosovih cvetov je ključen korak v proizvodnji dobrega kokosovega sladkorja. Pogosto je namreč posušen premalo, kar zniža rok trajanja končnega izdelka in povzroča sprijemanje. PlanetBIO kokosov sladkor je sušen v posebnem dehidratorju, kjer je temperatura sušenja skrbno regulirana. To omogoča, da vsebuje končni izdelek minimalni delež vlage, hkrati pa ni zažgan. Odličen je!
  • Popolna tekstura brez grudic. Kokosov sladkor velikokrat vsebuje grudice, naš pa se ponaša s fino teksturo in drobnimi, enako velikimi zrnci. Trik je v skrbnem mletju, ki je pri kokosovem sladkorju prav poseben izziv. V procesu mletja se namreč kokosov sladkor pogosto zažge ali stopi, zato je potrebno med mletjem ohranjati nizko temperaturo. Nam je uspelo!
  • Brez dodatkov. Prepričani smo, da vas bodo tekstura, barva in okus PlanetBIO kokosovega sladkorja tako navdušili, da boste pomislili na dodatke proti sprijemanju, konzervanse ali regulatorje kislosti. Tudi mi smo! Šele po zagotovilu dobaviteljev in pregledu vseh potrebnih certifikatov in dokumentacije, smo navdušeni sprejeli dejstvo, da je naš kokosov sladkor 100% naraven, ekološko pridelan in brez kakršnihkoli dodatkov.

Starejši članek Novejši članek