Preizkušeni ZELENI recepti

od Eva Žontar
January 15, 2016

Recept 1: ZELENI TARTUFI za zdravo sladico

Sestavine:

Suhe marelice namočimo v vodi čez noč in jih skupaj z vodo zmeljemo v blenderju, da dobimo gladko pasto. V multipraktiku grobo zmeljemo indijske oreščke, brazilske oreščke, spirulino in pšenično travo v prahu. Dodamo pasto iz suhih marelic in še enkrat premešamo, da dobimo lepljivo kepo. Iz nje oblikujemo majhne tartufe, ki jih povaljamo v spirulini ali pšenični travi.

***

Recept 2: ZELENI SLADOLED za razvajanje po športni aktivnosti

Sestavine:

Namočene indijske oreščke odcedite in jih skupaj s kokosovim mlekom in javorjevim sirupom zmešajte v blenderju, da dobite gladko kremo. Dodajte spirulino, konopljine proteine in eterično olje ter ponovno premešajte do gladkega. Maso vlijte v aparat za sladoled in sledite navodilom proizvajalca, ali pa jo vlijte v banjico za sladoled in zamrznite v zamrzovalniku. Sladoled postrezite potresen z oluščenimi konopljinimi semeni.

***

Recept 3 : ZELENE PLOŠČICE za zdravo malico v službi ali naravi

Sestavine:

  • 1/2 skodelice pistacij
  • 1/2 skodelice bučnih semen
  • 1 skodelica kokosovih kosmičev
  • sok dveh pomaranč
  • 2-3 jušne žlice stopljenega PlanetBIO kokosovega olja
  • 1 čajna žlička PlanetBIO spiruline v prahu
  • 1 čajna žlička PlanetBIO ječmenove trave v prahu
  • 1 skodelica izkoščičenih datljev

V multipraktiku zmeljite pistacije, bučna semena, kokosove kosmiče, spirulino in ječmenovo travo. Dodajte datlje in vse skupaj zmeljite, dokler niso tudi datlji v majhnih koščkih. Šele nato dodajte kokosovo olje, premešajte, in po potrebi dodajte še pomarančni sok, da se celotna masa sprime. Prestavite jo med dva papirja za peko, razvaljajte in narežite na ploščice. Postavite v hladilnik, da se ploščice strdijo.

***

Recept 4: ZELENI SMUTI za razstrupljanje in zdrav zajtrk

Sestavine:

Vse sestavine zmešajte v zmogljivem blenderju.

***

Recept 5: ZELENI SOK za razstrupljanje celotnega organizma

Sestavine

Citruse ožamite in v sok zamešajte zelene izdelke. Namesto spiruline, klorele, ječmenove in pšenične trave lahko uporabite tudi 2-4 čajne žličke Perfectly clean mešanice, ki že vsebuje vse 4.


Starejši članek Novejši članek