PRO presne kroglice in VIP Čoko-loko presna čokolada

od Primož Kastelic
October 21, 2011

Obljubljen recept, s katerim ste se sladkali na sejmu, tokrat v obliki kroglic :)

Presne kroglice, PlanetBIO, sejem NARAVA in ZDRAVJE

P.R.O. (Preprosto Res Odlične) PRESNE KROGLICE

Sestavine:


Mandlje grobo zmeljite v kuhinjskem mešalniku. Polovico sezamovih semen fino zmeljite v kavnem mlinčku ali močnem blenderju. V prah zmeljite tudi zlata lanena semena.

Nato vse sestavine zmešajte v veliki posodi. Najlažje bo, če boste začeli s suhimi sestavinami (vključno z vanilijo in soljo), ter na koncu dodali agavin sirup in kakavovo maslo. Mešajte z rokami tako dolgo, da so vse sestavine dobro premešane med sabo. Nato zmes dajte še v kuhinjski mešalnik (lahko v več delih, postopoma, da bo kuhinjski mešalnik lažje delal), da se bolje sprime skupaj in postane bolj homogena.

Maso pustite v hladilniku približno pol ure, nato jo oblikujte v kroglice. Lahko jo tudi razvaljate med dvema peki papirjema približno 1 cm na debelo in postavite v hladilnik za kakšno uro, da se še bolj strdi. Narežite na poljubno velike kvadratke oziroma v obliko po želji.

Presne kroglice, PlanetBIO, sejem NARAVA in ZDRAVJE

---

Nekateri ste imeli čast poskusiti tudi VIP (Vegansko In Presno) čokolado, tisti veste, da je spodnji recept vreden preizkusa še danes, vsi ostali pa imate to še možnost ugotoviti:

Čoko-loko presna čokolada

Ločeno stopite kakavovo maslo in kokosovo olje, lahko v dehidratorju ali v vodni kopeli na štedilniku. Fino zmeljite kakavova zrna v močnem blenderju. Nato v blenderju na najnižji hitrosti zmešajte kakavovo maslo in kokosovo olje, dodajajte fino mleta kakavova zrna, mesquite v prahu in na koncu še agavin sirup, ščep soli in žlički vanilije v prahu. Mešajte, da se vse dobro premeša.

Nato na hitro vmešajte še suhe murve in cele lešnike (količina po želji). Maso vlijte v pekač, ki ste ga prej obložili s plastično folijo in dajte v hladilnik za približno 3 ure, a najbolje čez noč. Ko se čokolada strdi, odstranite folijo in jo razrežite na poljubne kose. Hranite v hladilniku, rok trajanja je običajno od pol ure pa tja do dneva ali dveh. Dober tek! :)

Čoko loko, presna čokolada, PlanetBIO, narava in ZDRAVJE

Za vas ne kuha: Eva Žontar, SvetJeLep&PlanetBIO


Starejši članek Novejši članek