RECEPT: Popolno zagorela polt + Popolno kremasti sladoled

od Eva Žontar
July 22, 2016

Recept 1: Popolno zagorela polt

Sestavine:

Priprava:
V vodni kopeli stopimo kakavovo maslo. V steklen kozarček ali keramično skodelico nakapamo 10 kapljic eteričnega olja sivke in 5 kapljic eteričnega olja geranije. Dodamo stopljeno kakavovo maslo in vse skupaj dobro premešamo z leseno ali plastično žličko. Vlijemo v zvezdasti model, ki smo ga položili na raven krožniček- tako ga bomo lažje prenesli v hladilnik, kjer naj masa počiva vsaj 4 ure, da se strdi. Negovalne zvezdice hranimo v hladilniku, najbolje v steklenem kozarcu za vlaganje ali posodici za shranjevanje živil.

Uporaba:
Z negovalno ploščico se po še vlažni ali rahlo mokri koži sprehodimo po telesu, da navlažimo njegovo površino. Maščobo nato razmažemo z roko in jo vtremo v kožo. Nego kože z negovalno ploščico še posebej priporočamo po sončenju in v primeru pordele in opečene kože.

Zvezdico lahko uporabljamo tudi za obraz, vendar količino eteričnih olj v receptu v tem primeru razpolovimo.

Recept 2: Popolno kremasti sladoled

Sestavine:

  • 400 ml kokosovega mleka
  • ½ skodelice indijskih oreščkov
  • 1,5 skodelice mandljevega mleka
  • ¾ skodelice agavinega sirupa
  • 3 jušne žlice stopljenega PlanetBIO kakavovega masla
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • ščepec PlanetBIO himalajske soli
  • presna temna čokolada, nasekljana na koščke

Priprava:
Kakavovo maslo najprej stopimo v posodici, ki smo jo postavili v vročo vodo. Kasneje bomo odmerili 3 jušne žlice, preostanek pa lahko v hladilniku spremenimo nazaj v trdno obliko. Za sladoled nato vse sestavine, razen čokolade, zmešamo v zmogljivem blenderju, maso rahlo ohladimo ter jo vlijemo v aparat za sladoled. Sledimo navodilom proizvajalca, tik pred koncem pa vmešamo še koščke presne čokolade.


Starejši članek Novejši članek