S PlanetBIO v cilj še enega IRON MAN-a

od Eva Žontar
August 22, 2015

Letošnja sezona ni ravno takšna, kot bi si jo športnik želel. Poškodbe so me spremljale vse od vrnitve iz zimskih priprav. Ko sem sanirala eno, se je pojavila druga. Tako se je vleklo skoraj do pričetka tekme. Lahko sem plavala in kolesarila, medtem ko sem si teči lahko le želela. Vseeno nisem obupala. Odločila sem se, da navkljub vsem nevšečnostim grem na tekmo in se maratona lotim kot preizkušnje povezanosti uma in telesa. Ker sem v pripravljalnem obdobju tekla bolj malo, sem poizkusila uporabiti tehniko vizualizacije. Tako sem maraton večkrat pretekla v mislih.

A samo z vizualizacijo in dobro voljo ne bi šlo. Izdelki PlanetBIO so mi pomagali na vseh treningih, predvsem pa pri sanaciji poškodb. MSM je bil moj zaveznik in mislim, da je zelo pripomogel k temu, da je stopalo zdržalo vse do cilja. Vesela sem bila, ko sem na preizkušnjo dobila še PlanetBIO-ve nove supermešanice. Energijska mešanica Perfectly energized je prav tisto, kar potrebujem pred treningom - dodaten vir energije, ki je povrhu še prijetnega okusa. Mešanica za krepak imunski sistem Perfectly resistant pa poskrbi, da moj imunski sistem kljub vsem naporom dela, kot je treba.


Tokratni Ironman v Maastrichtu je bil najtežji v moji karieri. Proga je bila izredno tehnično zahtevna, z mnogimi menjavami ritma, številnimi kratkimi in strmimi vzponi ter daljšo traso. Kot da 180 kilometrov ne bi bilo dovolj. Tekaški del je bil zelo valovit in na vzponih je bilo potrebno noge vztrajno prepričevati, da so tekle. Energija tekmovalcev in gledalcev je tista, ki te ponese v cilj, čeprav je na trenutke zelo težko, veš, da ne smeš odnehati. Tistih nekaj sekund v cilju je tako lepih, da jih podoživljaš še dolgo potem.

Hvala, PlanetBIO…

Karla Oblak, triatlonka


Starejši članek Novejši članek