Sladki recepti S KONOPLJO

od Eva Žontar
March 27, 2015

Konopljina semena in konopljini proteini se s svojim popolnim ravnovesjem zdravih maščob, beljakovin in drugih hranil ne podajo le v jutranje smutije in hranljive solate, temveč zasijejo tudi v sladkih receptih. Sladice imamo radi vsi, zakaj ne bi z njimi nahranili tudi svojega telesa in poskrbeli za brezgrešno, zdravo sladkanje? Preizkusite katerega izmed spodnjih receptov! 

 

******

Recept 1: Konopljini kolački

Sestavine:

Priprava: V kuhinjskem mešalniku najprej drobno zmeljemo mandlje. Prestavimo jih v drugo posodo in nato v mešalniku zmešamo datlje skupaj z vanilijo, kokosovim sladkorjem in nekaj žlicami vode, da dobimo gosto pasto. Datljevi pasti primešamo mlete mandlje in ostale sestavine, razen konopljinih semen. Maso potisnemo ob manjši pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Ko je masa poravnana, po vrhu posujemo še konopljina semena in narežemo na poljubno velike kolačke.

******

Recept 2: Konopljin puding

Sestavine za 2 osebi:

Priprava: Vse sestavine zmešamo v blenderju do gladkega. Maso nadevamo v poljubne skodelice in okrasimo z oluščenimi konopljinimi semeni.

******

Recept 3: Konopljin sladoled


+oluščena konopljina semena za posip


Banane pustimo nekaj minut na sobni temperaturi. Medtem v 1 dcl konopljinega mleka vmešamo ostale sestavine. V kuhinjskem mešalniku ali zmogljivem blenderju zmešamo banane s tekočino, dokler se ne naredi gladka masa. Postrežemo in posujemo z oluščenimi konopljinimi semeni.


Starejši članek Novejši članek