Športnikov blog: Majin PAKET SREČE

od Eva Žontar
April 14, 2016

Piše Maja Matić, osebna trenerka in vaditeljica 

Moja velika šibkost so sladkarije in hitri dvig inzulina ... ampak se držim nazaj, kar je zame veliko težje kot preteči maraton. :) Zato poskušam izbirati čim bolj zdrave sladke prigrizke in zase vem, da prisegam na vse izdelke iz kakava in yacon sirupa, ki jih dobim v spletni trgovini PlanetBIO (www.planetbio.si).

KAKAVOVA ZRNA Z YACON ČOKOLADO pri nas obožujemo vsi, tudi moji Indijanci (beri otroci). Jih jemo kar z žlico! :) Enako zdrobljena kakavova zrna, ki jih posujem po različnih sladicah ali dam v palačinke.

PlanetBIO GRANOLE (v treh okusih) imajo fantastično majhno pakiranje in jih dostikrat vzamem s seboj na pot, grizljam jih kar v avtu. Sestavine moje najljubše INCAN GRANOLE so jabolka, inkovske jagode, aktivirana ajda, datlji, javorjev sirup, mandlji, goji jagode, kokosovi kosmiči, camu camu, cimet, limonino olje. Njam! Veliko je vitamina C, kar je super... Kot regeneracijski obrok pa Planet BIO granole zmešam z grškim jogurtom ali albuminsko skuto in je zadosti - TOPLO PRIPOROČAM! ;)

Zakaj je PlanetBIO kakav tako super?

Ker ima kakav res veliko hranilnih snovi. Ogromno vitaminov in mineralov, baje ima tudi več antioksidantov kot katerokoli drugo živilo na svetu - več kot goji jagode, acai in borovnice. Meni je zelo pomembno, da ima kakav tudi veliko magnezija, ker mi pomaga pri mojih migrenah in utrujenosti. Prav tako ima veliko železa, ki je še posebej pomemben pri športnikih za prenos kisika v krvi. Vsebuje tudi veliko cinka in bakra.

Najboljša so presna kakavova zrna, ker obdržijo še veliko vitamina C in triptofana... O zadnjem sem govorila na predavanju o hormonih - ta aminokislina je pomembna za tvorbo seratonina, hormona sreče, ki nam pomaga v vsakdanjem boju proti stresu. Prav tako presni kakav obdrži esencialne omega-6 maščobne kisline.

Zato vsem priporočam uživanje presnega kakava, zdrobljenih kakavovih zrn in ostalih izdelkov iz presnega kakava, ker je dejansko zdrav. V kombinaciji z yacon sirupom pa postane še sladek in je ZELO užiten. Poleg tega ima yacon nizek glikemični indeks, tako da ga tudi priporočam... Seveda vse v nekih zmernih mercah. :) 

In pika na i: najboljše je, ker so vsi PlanetBIO izdelki brez glutena ...

 

HVALA, PlanetBIO, za moj paketek sreče! :)


Starejši članek Novejši članek