Športnikov blog: NOTR SMO! [Blaž Cof]

od Eva Žontar
April 25, 2016

Piše Blaž Cof, kanuist na divjih vodah
Zapis je bil objavljen tudi na Blaževem blogu.

Po sedmih letih truda in odrekanj sem dokazal, da sem pripravljen na sezono slaloma bolj kot nikoli prej. Na izbirnih tekmah v Tacnu sem si priveslal VIP vstopnico za mesto v članski ekipi slovenske reprezentance. Vsi poskusi v preteklih letih so nekako dobili pomen, saj sem sedaj s stoodstotno predanostjo pripravljen na slalomske bitke s skalami in vodo. Moje poletje se bo popolnoma spremenilo, saj moram iz načrta črtati vse spust tekme in jih zamenjati s slalomom. Vmes pa moram še nekam vriniti počitnice z mojo bejbo, ki jih zaradi mojega jamranja potrebuje veliko bolj kot jaz.

Kot tretji na izbirnih tekmah se bom letos spopadel v petih svetovnih pokalih in tekmoval tudi v Evropskem prvenstvu. Z nekaj več modrosti v glavi in močnejšim bicepsom letos verjamem, da mi dobri rezultati ne uidejo. Če bom na pomembnih tekmah veslal tako, kot sem veslal na izbirnih tekmah, bom več kot zadovoljen in sam sebi dokazal, da lahko. Pripravte bicepse fantje, letos bo sekal!

Včeraj sem mišice in možgane sprostil na Devetem večeru filmske glasbe z Godbo Medvode, kjer sem res užival. Mogoče pa bom večerne filme od sedaj naprej vsakič gledal ob spremljavi godbe na pihala, zato se ne čuditi, če bodo Pirničani tukaj okoli pogosto klicali policijo zaradi kršitve nočnega miru. Po koncertu smo se s prijatelji odpravili še na pivo ali dva in zaključili nedeljo v najboljšem stilu. Zato vam novico pišem šele danes, upam, da ne zamerite!

Posebne zahvale bi zdaj še namenil vsem mojim sponzorjem, brez katerih mi teh rezultatov ne bi uspelo doseči in bi bila pot še zahtevnejša. Hvala Avtohiši Vrtač Kranj, Agregat d.o.o., Elektro Cof, PlanetBIO, Nexus in ostalim, ki po svoji najboljši moči prispevajo k trudu, največja hvala pa seveda mojim najboljšim navijačem, družini, prijateljem, ekipi in vsem, ki me podpirajo na moji športni poti.

O BLAŽU: Blaž Cof je mladi slovenski kanuist na divjih vodah, evropski prvak v kanuju dvosedu in dobitnik bronaste medalje z lanskega svetovnega prvenstva. Je tudi študent mehatronike in državni prvak v SUP-u. Počne vse mogoče kjer je voda, tudi gasi požare. PlanetBIO ga podpira s svojimi visoko funkcionalnimi izdelki, da so njegovi podvigi uspešni in vedno bolj zmagoslavni.


Starejši članek Novejši članek