Športnikov blog: Stanje pripravljenosti - READY!! (Blaž Cof)

od Eva Žontar
April 15, 2016

Piše: Blaž Cof, kanuist
Zapis je bil obljavljen tudi na Blaževem blogu.

Jutri se začnejo slovenske izbirne tekme za sestavo reprezentance v slalomu na divjih vodah. Kot vsako leto moramo tudi letos preživeti ta obred in pokazati najboljše kar znamo in si priveslati svoje mesto v ekipi. Kakšno je moje stanje? Počutim se odlično, sem v dobri formi in tudi občutki na vodi so odlični. K temu vsemu pripomore moj čisto nov čoln, v katerem veslam dober teden. Preden sem v njem naredil prve zavesljaje sem bil prepričan, da bom izbirne tekme odpeljal še v starem čolnu, ampak je novi boljši. Mogoče že zaradi tega, ker je lepši.

Povedati pa vam moram nekaj novosti, ki so se zgodile v zadnjem tednu. Saj niti ne vem, kje naj začnem. Stopil sem v novo sodelovanje s podjetjem PlanetBIO, ki se ukvarja z ekološko in vegansko superhrano. Zelo sem zadovoljen, da sem postal član te ekipe in lahko rečem, da sem navdušen nad izdelki, ki jih ponujajo. Sedaj že nekaj časa poskušam različne prehranske dodatke in so več kot odlični!

Naslednje sodelovanje pa prihaja iz športa, s katerim sem se spoznal lani- SUP. Po mojih lanskoletnih predstavah na domačih prizoriščih sem pritegnil pozornost podjetja JP-Australia SUP in kot prvi Slovenec postal športnik ambasador te znamke. Dirkalno desko sem že dobil in izgleda noro dobra, vendar moram najprej opraviti z obveznostmi mojih primarnih disciplin, preden se osredotočim na SUP.

Pri vseh teh dobrih novosti pa ne more iti vse popolno - imel sem namreč manjšo poškodbo hrbta, katere sem se zelo hitro rešil. Počival sem približno 3 dni, kar je bilo tudi dobro, saj sem se lahko dobro spočil za prihajajočo sezono. V četrtek sem bil povabljen na 16. Večer športa v športni dvorani Medvode, kjer podeljujejo nagrade najuspešnejšim športnikom in športnicam Medvod pretekle sezone. Prejel sem veliko športno plaketo, čestitati pa moram Lei Einfalt in Petru Johnu Stevensu za letošnji naslov športnice in športnika Medvod. Držim pesti za vse, ki se borijo za mesta v ekipi in seveda veliko sreče!

O BLAŽU: Blaž Cof je mladi slovenski kanuist na divjih vodah, evropski prvak v kanuju dvosedu in dobitnik bronaste medalje z lanskega svetovnega prvenstva. Je tudi študent mehatronike in državni prvak v SUP-u. Počne vse mogoče kjer je voda, tudi gasi požare. PlanetBIO ga podpira s svojimi visoko funkcionalnimi izdelki, da so njegovi podvigi uspešni in vedno bolj zmagoslavni.


Starejši članek Novejši članek