Zakaj PlanetBIO kokosov sladkor?

od Eva Žontar
December 06, 2015

Kokosov sladkor je popolno naravno sladilo: Po teksturi in uporabnosti je podoben rjavemu sladkorju, njegov okus je prijetno sladek in v sladicah ne prevlada, hkrati pa se v kri absorbira počasi in enakomerno ter vsebuje veliko mineralov. Kokosov sladkor se pridobiva iz sladkih sokov kokosovih socvetij, pri čemer se kokosova palma ne uniči. V Indoneziji ga s tradicionalnimi postopki pridobivajo in v kulinariki uporabljajo že od nekdaj, in prav od tam prihaja tudi PlanetBIO kokosov sladkor.

Si želite letošnje praznike posladkati na zdrav način? Tu je 5 razlogov, zakaj izbrati PlanetBIO kokosov sladkor:

  1. Prijetna aroma brez priokusov. Vse ostale različice kokosovega sladkorja, ki smo jih poskusili, so imele različne priokuse po zažganem. A ne tale! Poseben postopek sušenja rastlinskih sokov v dehidratorju, ki se ga poslužujejo naši indonezijski dobavitelji, se kaže v prijetni in polni aromi, brez kakršnihkoli priokusov. Pa še to: kokosov sladkor nima okusa po kokosu, zato ga lahko brez zadržkov uporabljate povsod, kjer bi uporabili trsni sladkor.
  2. Svetla barva. Tudi za barvo, ki je svetlejša od drugih različic, se ima naš PlanetBIO kokosov sladkor zahvaliti skrbnemu postopku dehidriranja. Naši dobavitelji so šele po mnogih spodletelih poskusih uspeli razviti sušilnik, ki sladkor uspešno dehidrira, hkrati pa ohrani njegovo svetlo barvo in prvotni okus.
  3. Sušen v sušilniku. Sušenje nektarja kokosovih cvetov je ključen korak v proizvodnji dobrega kokosovega sladkorja. Pogosto je namreč posušen premalo, kar zniža rok trajanja končnega izdelka in povzroča sprijemanje. PlanetBIO kokosov sladkor je sušen v posebnem dehidratorju, kjer je temperatura sušenja skrbno regulirana. To omogoča, da vsebuje končni izdelek minimalni delež vlage, hkrati pa ni zažgan. Odličen je!
  4. Popolna tekstura brez grudic. Kokosov sladkor velikokrat vsebuje grudice, naš pa se ponaša s fino teksturo in drobnimi, enakomerno velikimi zrnci. Trik je v skrbnem mletju, ki je pri kokosovem sladkorju prav poseben izziv. V procesu mletja se namreč kokosov sladkor pogosto zažge ali stopi, zato je potrebno med mletjem ohranjati nizko temperaturo. Nam je uspelo!
  5. Brez dodatkov. Prepričani smo, da vas bodo tekstura, barva in okus PlanetBIO kokosovega sladkorja tako navdušili, da boste pomislili na dodatke proti sprijemanju, konzervanse ali regulatorje kislosti. Tudi mi smo! Šele po zagotovilu dobaviteljev in pregledu vseh potrebnih certifikatov in dokumentacije, smo navdušeni sprejeli dejstvo, da je naš kokosov sladkor 100% naraven, ekološko pridelan in brez kakršnihkoli dodatkov.

Za nekaj zdravih idej - primernih tudi za vegane in alergike -, kako uporabiti PlanetBIO kokosov sladkor, poglejte v tale prispevek.


Starejši članek Novejši članek