3 recepti za na izlete

od Planet BIO
May 19, 2017

Lepi dnevi kar kličejo k aktivnemu preživljanju časa v naravi, zato smo preizkuili smo 3 recepte za energijske prigrizke, ki jih lahko vzamemo s seboj v naravo, na izlet, kolo, pohod, potovanje ali drugo dlje trajajočo aktivnost. Prav vsi bodo prispevali k hitremu dvigu energije, ker vsebujejo naravno energijsko mešanico Perfectly energized, poleg tega pa nas bodo zaradi samih zdravih sestavin prijetno nasitili in preskrbeli z vitamini, minerali in vlakninami (odlično tudi za zajtrk!).

 

Recept 1: ENERGIJSKA PLOŠČICA ZA 101 AKTIVNOST

V kuhinjskem mešalniku najprej zdrobimo mandlje na manjše koščke. Prestavimo v posodo in jim dodamo ostala semena in goji jagode. Nato v mešalniku zmešamo datlje in jim postopoma dodajamo sok pomaranče. Nato dodamo še kokosovo olje in pa mešanico in premešamo. Ko smo dobili datljevo pasto (nič narobe če so tudi kakšni koščki vmes) združimo vse sestavine in jih najbolje da kar z roko zamesimo v "testo". Tega nato naložimo v majhen pekač ali poljubno posodo, na katerega smo dali papir za peko in fajn pritisnemo ob dno. Postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan narežemo na poljubne kose in po želji prelijemo s čokolado (1 žlica kokosovega olj + 1 žlica kakava v prahu).

 

***

Recept 2: PRESNE KROGLICE ZA ČOKOHOLIKE

Če so naši datlji bolj suhi, jih najprej namočimo za nekaj minut in odcedimo, sicer lahko ta korak izpustimo. Nato datlje skupaj z ostalimi sestavinami zmeljemo v multipraktiku, da dobimo primerno maso, ki se lepo oblikuje v kroglice. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mešanici Perfectly energized.

 

***

Recept 3: ČOKO KOLAČKI ZA NA POT

Suhe sestavine damo v eno posodo in premešamo. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine in nato obe masi združimo v eno. Modelčke za mafine napolnimo do dveh tretjin in jih pečemo 12-30 minut, na 180°C. Preverimo z zobotrebcem za vsak slučaj.


Starejši članek Novejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.