5 receptov za zajtrke s PlanetBIO granolo

od Planet BIO
March 21, 2016

Kdor je že poskusil katero izmed naših hrustljavih granol, dobro ve, da jih zmanjka še preden lahko rečeš keks. Tako največkrat “končajo” kot hiter zajtrk v avtu, okusen prigrizek v službi ali malica na gorskem pohodu – kar je super, ker s svojimi kakovostnimi sestavinami telo nahranijo z vsem, kar potrebuje za soočanje z vsakodnevnimi izzivi, okusne pa so tako ali tako že same po sebi.

Kadar nam PlanetBIO granole uspe prihraniti za malce dlje časa, so odlične tudi v malce bolj ustvarjalnih zajtrkih in sladicah. Prepričani smo, da vam idej za njihovo uporabo ne manjka, spodaj pa z vami delimo 5 naših najljubših zajtrkov in sladic s PlanetBIO granolami.


Recept 1: INCAN granola s sojinim mlekom

Banano narežemo in jo v skodelici zmešamo skupaj z borovnicami, sladkimi kakavovimi zrni in granolo. Prelijemo s toplim sojinim mlekom.

***

Recept 2: Chia puding z GOJI granolo

V skodelici zmešamo rastlinsko mleko in chia semena ter pustimo stati 15 minut, da semena nabreknejo. Vmes večkrat premešamo, da preprečimo nastanek grudic. Na vrh chia pudinga dodamo GOJI granolo in dodatno pest goji jagod za še več vitaminov.

***

Recept 3: Bananin sladoled s COCOA granolo & presno čokolado

V blenderju ali multipraktiku zmešamo zamrznjene banane (narezane na koščke) in olupljeno rdečo pomarančo, da dobimo gladek sladoled. Postavimo ga v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo čokoladni preliv.

Za čokoladni preliv zmešamo stopljeno kokosovo olje in kakav v prahu ter preliv pokapljamo prek sladoleda. Zaključimo s COCOA granolo in – uživamo.

***

Recept 4: Kraljevski zajtrk (chia puding, sladoled & granola v enem)

V kozarčku zmešamo mandljevo mleko in chia semena ter pustimo stati 15 minut, da semena nabreknejo. V vmesnem času v blenderju ali multipraktiku zmešamo gozdne sadeže in banano, da dobimo kremast sladoled. Nadevamo ga prek chia pudinga v kozarčku.

Na vrh potresemo GOJI granolo in sladka kakavova zrna ter po želji prelijemo še z nekaj sojine ali kokosove smetane. Njam!

***

Recept 5: COCOA granola z lešnikovim mlekom

  • 1 vrečka COCOA granole
  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • 1 zrela banana

Najprej pripravimo mandljevo mleko, tako da v blenderju zmešamo 1 skodelico namočenih mandljev, 4 skodelice vode, ščep soli in nekaj datljev. Mandljevo mleko lahko tudi kupimo.

V skodelico narežemo zrelo banano, dodamo COCOA granolo in vse skupaj prelijemo s svežim mandljevim mlekom. Dober tek!


Starejši članek Novejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.