Priprava na Xtrem triatlon

od Planet BIO
May 15, 2017

Priprava na Xtrem triatlon se je že začela, saj to ni nekaj, na kar se pripraviš v enem mesecu. Potrebno bo kar nekaj mesecev pametnega treninga, ki se je šele dobro začel, saj si triatlonci ponavadi jeseni privoščimo malce aktivnega oddiha. To za nekatere pomeni popoln odklop od športa, za druge pa le malo manj aktiven trening. Jaz se od športa kar nekako ne morem popolnoma odklopiti, saj se glede na to, da imam precej sedeče delo, po sedenju za pisalno mizo moram na nek način sprostiti. In sedenje na kavah mi ne predstavlja prave sprostitve - to najdem v naravi, na sprehodih, počasnih tekih, v jogi...gibanje je del mene in ga potrebujem, da se prediham, nadiham, razdiham...

Pred nekaj dnevi sem med tekom razmišljala o tem, kakšno srečo imam, da lahko tečem. Mogoče se nam to zdi samoumevno, a ni tako. Koliko ljudi ne more teči (ali početi nečesa, v čemer uživa), ker so bolni, ker nimajo ali si ne vzamejo časa, ker so poškodovani, nimajo sredstev...in še bi lahko naštevala. Hvaležna sem za vsak dan, ko lahko vstanem iz postelje in vem, da bom tisti dan, ko končam z delom, lahko počela nekaj v čemer uživam, kar me navdihuje in prežene negativne misli, čustva...in mi nariše nasmeh na obraz

Prav zato se se celotnega projekta Xtrem tako veselim; ker bo celoten čas priprav, ki bodo zagotovo kdaj težke, sestavljen iz stvari, v katerih uživam. In za to sem hvaležna.

O KARLI: Karla Oblak je v svet triatlona vstopila pred približno šestimi leti - kar tako, iz radovednosti, a jo je profesionalni šport povsem prevzel. Od takrat niza uspehe na različnih triatlonskih tekmovanjih v tujini, predvsem pa uživa v vseh preizkušnjah, kjer mora premagati sebe in svoj um. Brez optimalne prehranske podpore kakovostni treningi in tako izjemni fizični naporni niso mogoči, pri čemer Karli na pomoč priskočijo ekološki izdelki PlanetBIO.

Leto 2016 prinaša Karli nov izziv: 3,8 km plavanja, 186 km kolesarjenja in 44 km teka - eXtreme triatlon Avstrija. Karla se ga bo udeležila 25. junija 2016, pri podvigu pa ji bo ob strani stal PlanetBIO.

Več o Karli na http://karlaoblak.com/

Novejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.