KAKO FIT JE MESTO? KAKO FIT STE VI?

PlanetBIO je v sodelovanju z Bodifit centri (raziskava Kako fit je mesto?), dr. Urško Bukovnik (svetovalka za prehrano) in Biolabom pripravil znanstveno raziskavo, s katero želimo preveriti vpliv beljakovinskih mešanic na zdravje, počutje in telesno sestavo. Hkrati pa bodo udeleženci raziskave vključeni v 5-tedenski program preoblikovanja telesa z vodenimi vadbami in meritvami.

Sodelujte v znanstveni raziskavi in naredite nekaj za svoje zdravje!

Program vključuje:

  • 5 tednov neomejene vadbe in mentorstvo trenerja Bodifit
  • individualno sestavljen osebni program
  • začetno in končno diagnostično testiranje telesne sestave, merjenje obsegov ...
  • dve laboratorijski analizi (pred začetkom in po koncu programa) v Biolabu
  • analiza meritev in pogovor s strokovnjakinjo ter dodatne smernice za prehrano Nutrisport
  • prehranski dodatki za 5 tednov vadbe
  • pa še možnost neomejenega obiska fitnesa in vodenih vadb v Bodifit centrih po Sloveniji ... 

Običajna cena opisanega programa vadbe pod strokovnim vodstvom z možnostjo obiska vseh vadbenih zvrsti, krvnimi analizami in prehranskimi dodatki znaša več kot 350 EUR. V okviru te raziskave pa se lahko v program vključite po posebni promocijski ceni – za samo 77,60 EUR.

Program se bo izvajal v Bodifit Ljubljana, Bodifit Domžale in Bodifit Kamnik.

VKLJUČITE se v znanstveno raziskavo tudi vi! (kliknite)

 

RAZISKAVA ”KAKO FIT JE MESTO” in CENTRI BODIFIT
Akcija 5-tedenskega preoblikovanja poteka v okviru tradicionalne Bodifitove raziskave "Kako fit je mesto?", letos že šesto leto zapored. Cilj raziskave je promocija športa in rekreacije v različnih mestih po Sloveniji. Prav zaradi tega so pripravili projekt, ki je namenjen približanju športa in rekreacije predvsem neaktivni populaciji. V okviru projekta želijo dokazati, da lahko aktivni in neaktivni vseh generacij, moški in ženske, v sorazmerno kratkem času naredijo opazno spremembo v svojem počutju in zdravju (v obdobju 5 tednov). To pa dokazujejo že več kot 5 let. 

Raziskava ”Kako fit je mesto” se izvaja v Bodifit centrih, ki delujejo po vsej Sloveniji. BODIFIT program kot najuspešnejša slovenska znamka s 16-letno tradicijo s področja rekreacije, preventive in fitnesa uspešno deluje že v 7 centrih po Sloveniji (Bodifit Studenci, Bodifit Fontana, Bodifit City, Bodifit Celje, Bodifit Domžale in Bodifit Kamnik). BODIFIT je športno-rekreativni fitnes center - produkt večletnega dela na področju strokovno vodenih vadb in individualnega pristopa k rekreativcu. 

Več o BODIFIT PROGRAMU in BODIFIT centrih lahko preberete na www.bodifit.net.

dr. URŠKA BUKOVNIK (dr.biokemije, mag. biotehn., IOC dipl.prehr.) je diplomirala na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Študij je nadaljevala na isti fakulteti in pridobila naziv magistrice znanosti s področja biotehnologije. Raziskovalno delo s področja biotehnologije je po magistrskem študiju nadaljevala v Mehiki, v mednarodni  firmi CIMMYT. Od tam jo je pot vodila na doktorski študij na Univerzo v Kanzasu, v  ZDA, kjer je doktorirala s področja biokemije. Za svoje raziskovalno delo v času  doktorskega študija je prejela več priznanj in nagrad, med drugim tudi prestižno  nagrado za predstavitev svojega raziskovalnega dela na kongresu biofizike, leta 2011 v Baltimor-ju, v ZDA.

Je avtorica in soavtorica 14 znanstvenih člankov, ki jih je objavila v času  podiplomskega študija in po zaključku študija. Sodeluje na znanstvenih konferencah in kongresih s tega  področja v tujini.

Svoje znanje je do sedaj več kot uspešno prenesla tudi v praktično delo. Sodeluje z diagnostičnim laboratorijem BioLab, nudi svetovanje v izbranih centrih  Bodifit in sodeluje s športnimi panožnimi zvezami.

Do sedaj je sodelovala in še sodeluje s športniki iz različnih športnih panog: nordijska kombinacija, smučarski tek, smučarski skoki, nogomet, ritnična in športna gimnastika, atletika, tek, cestno in gorsko kolesarjenje, umetnostno drsanje, borilne veščine, plavanje, tenis, triatlon, športno plezanje, deskanje na snegu, itd.

Na fakulteti za šport kot asistentka sodeluje v izobraževalnem procesu, na Inštitutu za šport pa vodi svetovalno in raziskovalno dejavnost s področja prehrane. 

Več o njenem delu si lahko preberete na www.prehranazazmage.si.

BIOLAB je zasebni laboratorij za medicinsko biokemijo in hematologijo, ki nudi svojim strankam širok nabor standardnih in specifičnih laboratorijskih preiskav.

Izvaja biokemijske, hematološke in imunokemijske preiskave krvi, urina in blata ter teste hemostaze v skladu s sodobnimi svetovnimi standardi laboratorijske diagnostike. Pri svojem delu uporabljajo vrhunske laboratorijske analizatorje z najsodobnejšo tehnologijo, ki zahteva dobro usposobljeno osebje z veliko znanja in izkušenj. 

Sodelujejo s strokovnjaki iz različnih področij, ki skrbijo za zadovoljstvo in zaupanje uporabnikov njihovih stroitev

Več o Biolabu lahko preberete na http://biolab.eu.com

PLANETBIO - dodatki k prehrani