Plačilo, dostava in vračilo

PLAČILO

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini PlanetBIO lahko naročeno plačate:

  • po predračunu - na vaš elektronski naslov bomo poslali predračun, ki ga plačate prek spletne banke. Ko prejmemo plačilo, odpošljemo naročeno blago. Originalni račun bo priložen izdelkom,
  • po povzetju (samo v Sloveniji) - po prejemu naročila bomo naročeno odposlali s priloženo nakaznico. Račun plačate dostavljalcu ob prevzemu izdelkov.
  • s kreditnimi karticami prek sistema PayPal - ob naročilu vam izdamo račun, ki ga plačate s kreditno kartico prek varovanega sistema PayPal. Po potrditvi prejema plačila od PayPala bomo odposlali naročeno blago.

PlanetBIO po dostavi in plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca oz. priložen dostavljenim izdelkom. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijske kode prinašajo različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine PlanetBIO. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

POŠTNINA

Strošek poštnine za PlanetBIO pošiljke znaša 2,50 evrov za nakup do 29,99 evrov. Pri nakupu v vrednosti 30 evrov ali več vam ta strošek krije podjetje PlanetBIO.

Pri nakupu nad 30 evrov bo vaše naročilo brez dodatnih stroškov le v primeru, da boste naročilo plačali po predračunu (nakazilo na PlanetBIO TRR), prijava in registracija nista potrebni. V primeru, da ste se odločili za plačilo po povzetju, vam bo dostavna služba Pošte Slovenije v vsakem primeru obračunala znesek 1,05 evra oziroma 1,07 % od vrednosti nakupa, v primeru, da je vrednost vašega nakupa višja od 98 evrov.

Koliko znaša redna poštnina?

PlanetBIO obračuna:

  • 2,50 evra za nakup do 29,99 evrov
  • 0 evrov za nakup od vključno 30 evrov.

Pošta Slovenije ob dostavi obračuna:

Za plačila po povzetju:
  • 1,05 evra za nakup do 98 evrov,
  • 1,07 odstotka od vrednosti nakupa za nakup nad 98 evrov.
Oziroma:
  • 0 evrov za naročila, ki jih plačate po predračunu.
  • 0 evrov za naročila, ki jih plačate s kreditnimi karticami prek ponudnika PayPal

DOSTAVA

DOSTAVA V SLOVENIJI

Po oddaji naročila gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.  Ponudnik bo blago dostavil naslednji delovni dan za naročila oddana in plačana do 13. ure. Naročila oddana in plačana po 13. uri pa bodo dostavljena v dveh delovnih dneh po oddaji. 

DOSTAVA V TUJINO

Naročila iz tujine bodo odposlana v dveh do treh delovnih dneh od prejema naročila in plačila. Po elektronski pošti vam bomo poslali potrdilo naročila in plačila. Paket do naročnika ponavadi prispe v treh do petih delovnih dneh, odvisno od oddaljenosti od Slovenije. Vendar pa ne bi smelo trajati dlje kot 12 dni. Če se to zgodi, nas o tem obvestite.

Za dostave v tujino sodelujemo z GLS Slovenija (General Logistics Systems Slovenija), ki zagotavlja dostavo v večino evropskih držav. 

100 % VRAČILO KUPNINE

100 % VRAČILO KUPNINE, če z izdelkom ne boste zadovoljni! V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini PlanetBIO, ne bi bili zadovoljni, vas prosimo, da nam to čimprej po prejemu izdelka sporočite na elektronski naslov: info@planetbio.si oz. najkasneje v treh mesecih od prejema blaga oz. pred iztekom roka uporabe izdelka. Pri vračilu blaga navedite razloge za nezadovoljstvo ter nam izdelek vrnite na naslov: PlanetBIO d.o.o, Ljubljanska cesta 24G, 4000 Kranj. V roku 30 dni od odstopa od nakupa vam povrnemo celotno kupnino, sami pa morate poravnati stroške, povezane z vračilom blaga.