Iz neokrnjene province Quinghai. Naše dobavitelje smo v tej odmaknjeni in neindustrializirani kitajski provinci tudi sami obiskali in se prepričali o najvišji ekološki kakovosti PlanetBIO goji jagod.
Sušene na nizkih temperaturah. Temperatura sušenja ne presega 45°C, s čimer se v PlanetBIO goji jagodah ohrani kar največ hranil.
Brez pesticidov, težkih kovin in patogenov. PlanetBIO goji jagode nosijo ekološki certifikat, sami pa jih še dodatno testiramo na prisotnost težkih kovin, bakterij in plesni.
Goji jagode so rdeči plodovi visokega grma (Lycium barbarum), ki avtohtono raste v jugovzhodni Evropi in Aziji, najboljše pa pridelajo v višje ležečih provincah Kitajske. Lepi svetlo vijolični cvetovi se pozno poleti razvijejo v jagode, ki jih tradicionalna kitajska medicina ceni že tisočletja, pri nas pa so kot okusen in hranljiv prigrizek postale priljubljene šele pred kratkim. Po videzu in strukturi nekoliko spominjajo na rozine, a imajo drugačno, specifično aromo, ki se najlepše razvije le tam, od koder izvirajo.
PlanetBIO goji jagode rastejo v neokrnjeni kitajski provinci Quinghai in so pridelane po strogih načelih ekološke pridelave. Dobavitelje PlanetBIO goji jagod smo leta 2013 tudi sami obiskali na Kitajskem in se na lastne oči prepričali, da naše goji jagode dosegajo načela ekološke pridelave, trajnostnega razvoja in pravične trgovine, ki smo jim zavezani.
Preverjeno poreklo in ekološki certifikat sta pri izbiri goji jagod še posebej pomembna. Konvencionalna vzgoja namreč vključuje veliko uporabo organoklornih pesticidov, ki rastline varujejo pred insekti. V necertificiranih goji jagodah so bile že večkrat odkrite visoke vrednosti insekticidov in fungicidov, ki pomenijo veliko obremenitev za okolje in seveda negativno vplivajo na naše zdravje. PlanetBIO goji jagode so preverjeno ekološke in ne vsebujejo nobenih ostankov škodljivih snovi. Sami jih še dodatno testiramo z neodvisnimi raziskavami, kjer poleg odsotnosti pesticidov preverjamo tudi, da ne vsebujejo težkih kovin, plesni ali bakterij.
· Bogat vir vlaknin
· Ogljikovi hidrati – so najboljši vir energije za večino celic v telesu
· Beljakovine – goji jagode jih za sadje vsebujejo precej (11 % celotne mase)
PlanetBIO goji jagode se lahko uživajo kot samostojen prigrizek ali pomešane z drugim suhim sadjem in oreščki. Še posebej okusne so v kombinaciji s PlanetBIO zdrobljenimi kakavovimi zrni in indijskimi oreščki.
Primešamo jih lahko tudi kosmičem in granolam, jih vmešamo v jogurt, kašo ali smuti, ali pa jih uporabimo kot sestavino energijskih ploščic in presnih sladic. Z njimi lahko nadomestimo rozine (npr. za eksotično verzijo potice) in jih potresemo po sadnih solatah, pudingih in sladoledih.
Sestavine: ekološki posušeni plodovi navadne kustovnice - goji jagode.
Latinsko ime: Lycium barbarum
Uporaba: Goji jagode zaužijte samostojno ali pa jih primešajte kosmičem, oreškom, suhemu sadju ali smutijem.
Hranljiva vrednost v 100 g:
Vitamini in minerali:
Poreklo: Kitajska
Shranjevanje: V hladnem, suhem in temnem prostoru. Pakirano v okolju, kjer so prisotni tudi oreški in sezam.
Marelična jedrca5,99 € |