Planet bio - Spletna trgovino z naravno, ekološko, biološko, presno in vegansko kozmetiko ter superhrano, naravna kozmetika in superhrana
Planet bio - Spletna trgovino z ekološko in vegansko superhrano

Preskoči v glavno vsebino »

SI
EU

Naravna kozmetika RawGaia
11 brezplačnih-super receptov za 33-dni
Zeleni pomladni recepti
Društvo za zaščito živali Kranj

Prijava na eNovice

Novice Vaš e-mail naslov:

BIO inkovske jagode (Incan berries)

Za ogled polne slike, dvojno kliknite na zgornjo sličico.

Pomanjšava
Povečava

BIO inkovske jagode (Incan berries) 200 g

Na zalogi

11,99 €

Dodaj v košarico

certifikat

PlanetBIO inkovske jagode so bogate z antioksidanti, beljakovinami in vlakninami imajo diuretičen učinek. So odličen vir fosforja, vitamina C in flavnoidov, kateri imajo tudi pomirjajoč učinek.

BIO inkovske jagode (Incan berries) 200 g

Bio zlate inkovske jagode (Incan berries)

Bogate z antioksidanti, beljakovinami in vlakninami.

Imajo diuretičen učinek, so odličen vir fosforja, vitamina C in flavnoidov, kateri imajo tudi pomirjajoč učinek.

Planet BIO inkovske jagode so rozinam podobno suho sadje. Izvirajo iz višjih področij v Peruju (Cajamarca) in imajo prijeten sladko kiselkast okus.

Uporaba inkovskih jagod:

Prgišče plodov lahko uživamo same, takšne kot so, ali pa jih primešamo mueslijem, žitaricam ali oreščkom. Lahko jih vmešamo tudi v smoothie-je ali sokove.

Poreklo: Peru
Shranjevanje: hladen, suh in temen prostor, stran od neposredne sončne svetlobe.

Izdelek ne vsebuje sladkorja, aditivov, konzervansov, ... 

zlate inkovske jagode

Inkovske jagode

inkovske ali volčje jagode oz. lampijončkiPhysalis peruviana, perujsko volčje jabolko, je košata rastlina, ki jo (ali pa njeno sorodnico, navadno volčje jabolko) večkrat srečamo tudi na naših vrtovih. Poznate tako imenovane lampijončke? Cvetovi se razvijejo v okrogle košarice, ki v sredini skrivajo okrogel živo oranžen plod in resnično spominjajo na znane kitajske svetilke. Čudoviti so kot okras v suhem šopku, marsikdo pa ne ve, da je žareči plod tudi užiten in še več, tudi okusen in zdrav.

Če imamo možnost, si plod volčjega jabolka le privoščimo v njegovi sveži obliki – užitna sta tako perujsko kot navadno volčje jabolko, le da so plodovi prvega nekoliko bolj okusni. Mešanica kislega in sladkega se ohrani tudi v posušenih plodovih, v katerih so arome in hranila še bolj koncentrirani.

Že njihova kislost izdaja, da so vir vitamina C in drugih močnih antioksidantov, od mineralov pa vsebujejo kalij, fosfor, kalcij in železo. Posebej bogate so z vlakninami, saj 100 gramov posušenih inkovskih jagod vsebuje kar 19 gramov vlaknin. S približno dvema prgiščema posušenih jagod za zajtrk tako zaužijemo več vlaknin kot bi jih s skodelico polnozrnatih kosmičev ali s polnozrnatim sendvičem. Med njimi so tudi topne vlaknine, predvsem pektin, ki igrajo pomembno vlogo pri uravnavanju apetita in zmanjšani reabsorbciji holesterola v črevesju. Pektin tudi preprečuje hitre dvige sladkorja v krvi, zaradi česar so inkovske jagode primerne za diabetike.

inkovske ali volčje jagode oz. lampijončkiPosušene inkovske jagode vsebujejo približno 16 % proteinov, kar je za sadje neverjetno veliko. So tudi bogat vir bioflavonoidov, sekundarnih rastlinskih metabolitov, ki jih rastline uporabljajo za obarvanje in privabljanje opraševalcev, kot zaščito pred UV žarki, kemijske sporočevalce in še kaj. Raziskave so pokazale, da imajo bioflavonoidi tudi za nas številne pozitivne učinke, od občutka umirjenosti do antibakterijskega in antivirusnega delovanja. Veljajo tudi za antikarcinogene snovi (delujejo protirakavo), blažijo vnetja in lahko zavirajo sproščanje histamina, ki igra eno ključnih vlog v alergijskih reakcijah. Prav tako bioflavonoidi izboljšajo absorbcijo vitamina C in njegovo učinkovanje, zato jih je najbolje uživati skupaj. In prav takšni se nahajajo v inkovskih jagodah – narava že ve, kaj dela.

Ker so inkovske jagode tako okusne, njihova uporaba ni problem. Sveži plodovi se odlično obnesejo v (predvsem paradižnikovi) solati in pikantnih jedeh, lahko pa jih jemo tudi kar same. Podobno velja za posušene inkovske jagode, ki so same zase odličen prigrizek, lahko pa jih pomešamo z goji jagodami, posušenimi murvami in bučnimi semeni za hranljivo in okusno študentsko mešanico. Prilegajo se tudi sadnim smoothijem in drugim napitkom, vmešamo jih lahko v kosmiče, uporabimo pri peki peciv in pripravi veganske čokolade ali pa jih namočimo in iz njih naredimo presno marmelado.

Študentska mešanica z inkovskimi jagodamištudentski prigrizek: inkovske in goji jagode, murve, kakavovoa zrna, indijski oreščki

Poljubo količino vseh sestavin zmešamo in vzamemo s seboj povsod tja, kjer nam prav pride dodatna energija.

Sadni smoothiesadni smoothie

Po želji inkovske jagode in goji jagode prej namočimo, ni pa nujno. Nato vse sestavine zmešamo v močnem blenderju.

Všeč vam bo tudi:

BIO murve

BIO murve

8,99 €

Super študentska hrana

Super študentska hrana

Redna cena:
7,99 €

Cena do 31.07.2012:
3,99 €

 
 
Išči

Prijava na eNovice

Novice Vaš e-mail naslov:

Moja košarica

Vaša nakupovalna košarica je prazna.

Potrebujete pomoč pri naročanju? 041 848 424Brezplačna dostava ob nakupu nad 60 €PayPal Darilni boni PlanetBIO