MACERACIJA ali  IZLUŽNINA

maceracija z oljem je postopek pri katerem izbrana zdravilna zelišča položimo v hladno stiskano olje, ki ga nato za nekaj tednov pustimo na soncu. S tem nežno prenesemo učinkovine iz zelišč v olje.

IZLUŽNINA NAVADNEGA GABEZA:
Izlužnina navadnega gabeza pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.  Že v starem Rimu so ga uporabljali legionarji za celjenje ran in je bil nepogrešljiv del v opremi vsakega legionarja.  Slovi kot sredstvo, ki pomaga pri celjenju zlomov kosti in podobnih poškodb. Za izdelavo izlužnine uporabimo podzemne dele rastline.

Navadni gabez




IZLUŽNINA ŠENTJANŽEVKE:
Olje se uporablja za nego opeklin, modric, zvinov, oteklin, hemeroidov, razširjenih ven, ran, čirov in preležanin. Blaži tudi bolečine in vnetja. Nedavne raziskave so pokazale da aktivna sestavina rastline, hipericin uničuje viruse.  Šentjanževka je osnova mnogih zdravil proti depresiji, tesnobi, vzpostavlja redni menstrualni ciklus, blaži težave v menopavzi, nespečnost in povečuje telesno odpornost.
Izdelana je iz zgornjih delov cvetnega stebla.

Šentjanževka




IZLUŽNINA OGNJIČA:
Pomaga pri okužbah, deluje protivnetno in celi rane. Primerna je za nego izpuščajev, preležanin, modric, razpokane kože, vreznin in ekcemov. Preprečuje nastanek žuljev. Mehča kožo, jo tonizira in vlaži zato je zelo primerna za pripravke za nego kože telesa, obraza in rok.  V kombinaciji z šentjanževim oljem tvorita mešanico, ki ima številne zdravilne učinke.

Ognjič

 

 

Vlažilna krema za otroke in malčke 60ml

Blagodejna zeliščna krema iz zdravilnega ognjiča, gabeza in šentjanževke popolna za nego otroške in občutljive kože. Še posebej učinkovita pa je pri odpravljanju pleničnega izpuščaja in drugih kožnih obolenj, kot sta ekcem in luskavica.

Naročanje vlažilne kreme za otroke in malčke >>