Hvala vsem, ki ste prišli in »pospravili« dobrote! Ker vas je veliko spraševalo za recept, ga delimo z vami in upamo, da se ga kdo loti. Ne ustrašite se dolgega seznama sestavin – tudi če kakšno spustite, bo končni izdelek še vedno okusen, važno je le, da ne izpustite kakavovega masla in agavinega sirupa (ki delujeta kot vezivo). Prav tako lahko mandlje zamenjate za lešnike, goji jagode za posušene murve, agavin sirup za yacon, dodate lahko posušen mango, chia semena, posušene fige... Možnosti so neomejene in prav vsaka različica je tista prava!
P.R.O. (Preprosto Res Odlični) KREKERJI
Sestavine:
- 2 skodelici mandljev
- 1/2 skodelice bučnih semen
- 1 skodelica sončničnih semen
- 1/2 skodelice sezamovih semen
- 1/2 skodelice oluščenih semen konoplje
- 1/4 skodelice zlatih lanenih semen
- 3/4 skodelice kokosovih kosmičev
- 1/3 skodelice zdrobljenih kakavovih zrn
- 1/3 skodelice goji jagod
- 1 žlička vanilije v prahu
- 1 žlica mace v prahu
- ščep himalajske soli
- 1/2 skodelice agavinega sirupa
- 3/4 skodelice kakavovega masla (stopljenega)
Mandlje grobo zmeljite v kuhinjskem mešalniku. Polovico sezamovih semen fino zmeljite v kavnem mlinčku ali močnem blenderju. V prah zmeljite tudi zlata lanena semena.
Nato vse sestavine zmešajte v veliki posodi. Najlažje bo, če boste začeli s suhimi sestavinami (vključno z vanilijo in soljo), ter na koncu dodali agavin sirup in kakavovo maslo. Mešajte z rokami tako dolgo, da so vse sestavine dobro premešane med sabo. Nato zmes dajte še v kuhinjski mešalnik (lahko v več delih, postopoma, da bo kuhinjski mešalnik lažje delal), da se bolje sprime skupaj in postane bolj homogena.
Ko dobite kepo testa, ki se dobro drži skupaj, jo razvaljajte med dvema peki papirjema približno 1 cm na debelo in postavite v hladilnik za kakšno uro, da se strdi. Narežite na poljubno velike kvadratke oziroma v obliko po želji.
Eva, PlanetBIO&SvetJeLep