O zdravem prehranjevanju v službi smo na PlanetBIO blogu že pisali (prispevek je tukaj), danes pa bi radi z vami delili 5 idej za zdrave prigrizke. Odlični so kot malica v službi, seveda pa prav pridejo tudi doma in si jih lahko privoščimo vedno, kadar nas zagrabi želja po hitrem (sladkem ali slanem) prigrizku.

Sladki prigrizek 1: ČOKO PLOŠČICE za energijo & koncentracijo v službi

V multipraktiku grobo zmeljemo oreščke, goji jagode in kakavova zrna. Med počasnim mešanjem prilijemo javorjev sirup in utekočinjeno kakavovo maslo.

Sladki prigrizek 2: VEGANSKI MANGO MAFINI za zajtrk doma ali malico v službi

V večji skledi zmešamo ovsene kosmiče, moko, kokosov sladkor, pecilni prašek in vanilijo. V drugi skledi zmešamo sojino mleko, mangovo kašico/sok, kokosovo olje in chia semena ter pustimo stati 5 minut, da chia semena nabreknejo. Nato mokre sestavine primešamo suhim in dobro premešamo z žlico.

Pekač za mafine napolnimo s papirnatimi modelčki, ki jih do polovice napolnimo z maso. Po želji potresemo z orehi, rozinami, brusnicami, goji jagodami ali drugim suhim sadjem. Pečemo v ogreti pečici na 180°C, približno 30 minut,

Sladki prigrizek 3: PlanetBIO granola (brez glutena & rafiniranega sladkorja)

Prednost vseh PlanetBIO granol je njihova praktičnost - zapakirane so v priročne 90-gramske vrečke, ki jih lahko hranite v žepu, torbici ali predalu pisarniške mize. Ko zagrabi lakota, jih preprosto odprete in že uživate v zdravem, hranljivem in polnovrednem prigrizku. Brez recepta! :)

Slani prigrizek 1: ČEMAŽ namaz za spomladansko malico

Kokosovo olje stopimo nad soparo, da se zmehča in postane mazljivo - ne segrevamo ga preveč, da se ne utekočini. Če se to zgodi, ga za nekaj časa postavimo nazaj v hladilnik.

Ko je kokosovo olje ravno prav mazavo, mu primešamo nasekljan čemaž in po okusu solimo. Namaz shranimo v lončku in si ga privoščimo na kosu polnozrnatega kruha ali krekerjih. Hranimo ga v hladilniku, pred uporabo pa ga za nekaj časa postavimo na sobno temperaturo, da se zmehča.

Slani prigrizek 2: HUMUS namaz iz čičerike

V multipraktiku zmešamo vse sestavine, da dobimo gost homogen namaz. Vodo dodajamo po potrebi, da dosežemo želeno gostoto, in namaz postrežemo z domačim kruhom ali narezano zelenjavo.