- 1 skodelice goji jagod
- 6 bio datljev
- 1/2 skodelice nastrganega in posušenega kokosa
- ščep fino mlete himalajske soli
- žlica agavinega sirupa ali vode (po potrebi)
- 1 skodelica indijskih oreščkov
Indijske oreščke in goji jagode skupaj premešajte in razdrobite v multipraktiku. Dodajte še datlje (lahko več, če masa ni dovolj lepljiva), kokos, ščep soli in agavin sirup oz. vodo, da se bo masa bolje držala skupaj.
Ne pozabite: pri ustvarjanju presnih sladic in jedi je vedno potrebne nekaj domišiljije in prilagajanja. Morda so bili prejšnjič datlji bolj suhi, morda goji tokrat niso tako lepljive, morda je kokos bolj vlažen... Ker lastnosti naravnih sestavin variirajo, popolnoma natančen recept ni mogoč. Najboljša rešitev so zato preizkušanje, igranje in seveda poizkušanje. ;)
Eva Žontar, PlanetBIO, SvetJeLep