-
Goji jagode PlanetBIO
12,99 €
Bleščeči črni plodovi manjše okrogle oblike, ki dvakrat letno dozorijo na visokih palmah, v sebi skrivajo pravo bogastvo okusov in hranil. Kot pri skoraj vsaki super hrani se tudi njihova zgodba začne v Južni Ameriki, medtem ko so pri nas bolj poznani in cenjeni šele slabo desetletje. V Braziliji, kjer acai palme najbolje uspevajo, velja ta rastlina za najpomembnejšo rastlinsko vrsto – po nekaterih podatkih kar 42 % prehrane (gledano po masi hrane) tamkajšnjih prebivalcev predstavljajo acai jagode (Acai berry).
Če se seznanimo z njihovo sestavo, nam bo kmalu jasno, zakaj. ACAI jagode so bogate so s kalijem, bakrom, magnezijem, vitamini B-skupine, vitamini C, A, D in E, vlakninami, omega 3 maščobnimi kislinami, fitosteroli, zdravimi nenasičenimi maščobami, ... Idealna vsebnost ogljikovih hidratov nam dovaja čisto obliko energije, medtem ko vlaknine skrbijo za njeno počasno sproščanje in izboljšujejo prebavo.
Omega 3 maščobne kisline veljajo za esencialne in jih naše telo samo ne more proizvajati. Nujne so za zdravo srce in ožilje, uravnavajo krvni tlak in zmanjšujejo možnost srčnega napada. Podobno na ožilje delujejo fitosteroli, saj dokazano zmanjšujejo nivo slabega holesterola v krvi, tako da zmanjšajo njegovo absorbcijo. Poleg tega naj bi ugodno vplivali na različna obolenja, med katerimi so osteoporoza, revmatoidni artritis, mnoge vrste raka, benigna hiperplazija prostate, najrazličnejša vnetja, alergije in multipla skleroza.
Ogromno snovi, ki jih vsebujejo acai jagode, ima antioksidativno delovanje in v našem telesu veže nase škodljive proste radikale ter tako zmanjšuje možnost pojava rakavih obolenj. Črni plodovi vsebujejo več antioksidantov kot rdeče vino, grenivke in celo borovnice!
Vsak dan nekaj žlic acai prahu v kateremkoli smoothiju, soku ali potresen po sadni solati prinaša, poleg okusa, mnoge prednosti:
Liofilizacija ali sušenje z zamrzovanjem je postopek, s katerim odstranimo vodo iz bioloških in organskih snovi, ki bi jih s segrevanjem poškodovali, hkrati pa ohranimo njihovo strukturo in sestavo. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v materialu sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.
Vse snovi, ki jih najdemo v svežih Acai jagodah, se ohranijo tudi, če plodove samo posušimo na soncu in nežno zmeljemo v prah.
BIO proteinski prah jedilne konoplje14,99 € |
BIO alga spirulina v tabletah, 300 tablet,14,99 € |
BIO Alga klorela v prahu16,99 € |