Ker nam je pomlad že postregla s toplimi dnevi, nas je zamikalo pripraviti svoj sladoled iz malo bolj eksotičnih sestavin. Pripravili smo dva različna in ju na koncu združili v slasten obrok za popoldansko malico.
Sestavine združite v blenderju, da nastane gladka masa, zamrznite in po približno 4 urah postrezite (najbolje je sladoled pripraviti zvečer in pustiti v zamrzovalniku za naslednji dan)
Sadni sladoled (na sliki levo):
- 1 skodelica zmrznjenih malin (ali svežih, ko bo čas za njih)
- 250ml sladke smetane (najbolje rastlinske)
- 1/3 skodelice agavinega sirupa ali drugega naravnega sladila
- 2 žlici kakava
- 1 banana
Lucuma sladoled (na sliki desno):
- 1/2 skodelica lucume v prahu
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- 1/3 skodelice yacon sirupa (lahko tudi agavin sirup, ampak yacon da prav poseben okus)
- 1 skodelica vode (ali ledu)
- 2 žlici kakava
- 1 žlica vanilije v prahu
- po želji: 2 žlici mace v prahu
Možnosti za okrasitev:
- potresete z guarano v prahu, dodate goji jagode in postrežete (kot na sliki)
- potresete s kakavom v prahu, dodate goji jagode in kakav v zrncih
- polijete z 1/2 čajne žličke yacon sirupa, goji jagodami in mesquite v prahu
- prekrijete s smetano, potresete s kakavom in trsnim sladkorjem, melaso ali yacon sirupom
- po domišljiji