Enostavni brezglutenski veganski čokoladni mafini

od Planet BIO
February 01, 2019

Super okusni in sočni temni čokoladni kolački, odlični za zajtrk ali hiter prigrizek!
Vegansko, brez glutena
Porcij: 12 mafinov

Sestavine

Suhe sestavine

Mokre sestavine

Dodatno: za še bolj čokoladen okus lahko na koncu v maso dodate na koščke temne čokolade.

Priprava

Segrejte pečico na 180°C. Pripravite si pekač za 12 mafinov.
V veliki skledi zmešajte najprej suhe sestavine: ovseno moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
Dajte vodo in rastlinski napitek v kozico in rahlo segrejte. To bo preprečilo, da se bi kokosova maščoba strdila, ko boste vse mokre sestavine zmešali.
V srednje veliki posodi dobro premešajte vse mokre sestavine: vodo in rastlinsko mleko, stopljeno kokos olje, kokos sladkor, sirup, in vanilijo.
Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte.
Dobljeno zmes nadevajte v vdolbinice v pekaču da bodo do ¾ zapolnjeni. Pecite približno 18-20 minut oz. preverite z zobotrebcem, če so pečeni.
Ko so pečeni, jih pustite ohlajati v pekaču 30 minut, potem jih odstranite iz pekača in pustite, da se dokončno ohladijo. Dober tek!
Shranjujte v hladilniku in porabite v roku 1 tedna.


Starejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.