Včasih se je težko ločiti od preverjenih jedi in receptov, a dajmo, storimo tokrat prav to in se pustimo zapeljati novim okusom kokosove potice z goji jagodami. Ja, namesto rozin!
Sestavine za testo:
- 700 g polnozrnate moke
- 50 g kokosovega olja PlanetBIO
- 300 ml ovsenega mleka
- 50 g kakava v prahu PlanetBIO
- 4 žlice kokosovega sladkorja PlanetBIO + 1 žlička za kvasec
- ščep soli
- 1 kocka svežega kvasa
Sestavine za kokosov nadev:
- 400 g grobo nastrgane kokosove moke
- 50 g kokosovega sladkorja PlanetBIO
- 300 ml sojine ali riževe smetane
- 50 g kokosovega olja PlanetBIO
- PlanetBIO goji jagode za posip
Navodila:
Najprej pripravimo kvasec: kvas nadrobimo in ga zmešamo z žličko sladkorja in približno polovico sojinega mleka. Pustimo na toplem vsaj 10 minut, da naraste. Medtem zmešamo moko, kakav v prahu, sol in kokosov sladkor ter v sredini naredimo jamico. Vanjo vlijemo narasli kvasec in s postopnim prilivanjem preostalega sojinega mleka zamesimo testo. Pred koncem dodamo še zmehčano ali stopljeno kokosovo olje in dobro pregnetemo. Testo v posodi prekrijemo s krpo in pustimo vzhajati vsaj pol ure.
Nadev: Kokosovo olje stopimo in ga skupaj s sojino smetano primešamo kokosovi moki in sladkorju.
Ko je testo vzhajano, ga še enkrat dobro pregnetemo in razvaljamo po pomokani površini. Nanj razporedimo kokosov nadev, po vrhu pa potresemo goji jagode. Zvijemo in previdno preložimo v pekač, ki smo ga prej namastili s kokosovim oljem. Potico večkrat prebodemo z zobotrebcem in pečemo približno eno uro na 180°C.