BELJAKOVINE: odgovori na najpogostejša vprašanja

od Planet BIO
March 23, 2017

PlanetBIO beljakovinske mešanice so edinstvena novost na evropskem tržišču. 100 % rastlinske, ekološke in obogate s funkcionalnimi živili - zagotavljamo vam, da takšnih ne boste našli nikjer drugje. V tem prispevku odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, ki nam jih zastavljate v zvezi z njimi in rastlinskimi beljakovinami na splošno.

KDAJ MORAM UŽIVATI DODATNE BELJAKOVINE?
PlanetBIO beljakovinske mešanice so primerne za ljudi vseh starosti, načinov prehranjevanja in stopenj aktivnosti, še posebej pa njihovo uživanje priporočamo športnikom, nosečnicam, veganom in preobremenjenim posameznikom. Potrebe po beljakovinah so povečane v času stresa, intenzivne športne aktivnosti, nosečnosti in pri okrevanju po bolezni.

***

REDNO HODIM V FITNES, RAD BI PRIDOBIL NA MIŠIČNI MASI. Kako mi lahko PlanetBIO beljakovinske mešanice pomagajo?
Priporočamo, da si po vadbi pripravite beljakovinski šejk, ki mu dodate 2 jušni žlici (50 g) PlanetBIO NATURAL beljakovinske mešanice. 

Naš najljubši beljakovinski šejk za rast mišic:

***

V PRETEKLOSTI SEM IMELA PREBAVNE TEŽAVE; ves čas sem bila napihnjena in imela vetrove. Šele kasneje sem ugotovila, da so bile za to krive sirotkine beljakovine, ki sem jih redno uživala po vadbi. Kako na občutljivo prebavo vplivajo PlanetBIO beljakovinske mešanice?

PlanetBIO beljakovinske mešanice ne povzročajo napihnjenosti in so izredno lahko prebavljive ter se učinkovito absorbirajo. Ker ne vsebujejo laktoze, so primerne tudi za ljudi, ki so preobčutljivi na mlečni sladkor. Dodatno smo jih naredili za prebavo prijaznejše z dodatkom indijskega trpotca, ki deluje na črevesne stene nežno, jih čisti in spodbuja dobro prebavo.

 ***

ALI NISO RASTLINSKE BELJAKOVINE NEPOPOLNE?
PlanetBIO beljakovinske mešanice vsebujejo kombinacijo treh različnih virov rastlinskih beljakovin: riževe, grahove in beljakovine bučnih semen. S to specifično mešanico smo zagotovili popolno aminokislinsko sestavo – naše mešanice vsebujejo vse esencialne aminokisline v optimalnih razmerjih za mišično rast in regeneracijo.

PlanetBIO rastlinske beljakovinske mešanice tako v ničemer ne zaostajajo za živalskimi viri beljakovin – še več, imajo številne prednosti.

***

ALI MORAMO BELJAKOVINE UŽIVATI TUDI PRED VADBO ALI SAMO PO NJEJ?
V večini primerov zadošča uživanje 2 jušnih žlic PlanetBIO beljakovinskih mešanic po vadbi. Uživanje pred vadbo priporočamo, če aktivnost traja dolgo časa (npr. ultramaratoni, dolgotrajno plavanje, pohodi v gore, ipd.) in če hitro postanete lačni. V tem primeru priporočamo zaužitje 2 jušnih žlic poljubne PlanetBIO beljakovinske mešanice, pomešane z 2-3 dcl poljubne tekočine.

***

KOLIKO BELJAKOVINSKE MEŠANICE NAJ ZAUŽIJEM NAENKRAT? Ali lahko zaužijem preveč?
Optimalna količina PlanetBIO beljakovinske mešanice je 1-2 jušni žlici (25-50 g) naenkrat, do trikrat na dan. Ta količina je lahko nekoliko višja pri PlanetBIO BANANA in COCOA beljakovinskih mešanicah, ki vsebujeta nekoliko nižji delež beljakovin.

Drugače kot pri živalskih beljakovinah je rastlinskih praktično nemogoče zaužiti preveč, zato lahko po potrebi priporočeno količino tudi povečate. Pri tem bodite pozorni le na to, da vam večje količine ne povzročajo vetrov ali neprijetnega občutka v prebavilih – naše mešanice zaradi indijskega trpotca vsebujejo veliko vlaknin, ki lahko ob nenadnem povečanju vplivajo na prebavo.

***

NISEM VEGAN, ZAKAJ BI UŽIVAL PlanetBIO RASTLINSKE BELJAKOVINE?
Nadomeščanje živalskih beljakovin z rastlinskimi ima številne prednosti. Preveč živalskih beljakovin dokazano povzroča zakisanost in številne bolezni, kot so rak, sladkorna bolezen, krvno-žilne bolezni in nevrološke bolezni.

Za začetek lahko sirotkine beljakovine nadomestite s PlanetBIO beljakovinskimi mešanicami. Sčasoma priporočamo vsaj nekaj dni v tednu, ko uživate samo hrano rastlinskega izvora ter obroke obogatite s PlanetBIO beljakovinskimi mešanicami.

***

RADA BI SHUJŠALA. Ali lahko uživam PlanetBIO beljakovinske mešanice?
Seveda, PlanetBIO beljakovinske mešanice so kot nalašč za izgubo odvečnih kilogramov. Priporočamo, da vsaj en obrok v dnevu nadomestite s PlanetBIO beljakovinskim šejkom. Idealno je, če ga zaužijete za zajtrk in kasneje namesto večerje.

Nadomestek zajtrka:

Nadomestek večerje ali malice:

***

KAJ JE INDIJSKI TRPOTEC in zakaj ga vsebujejo vse PlanetBIO beljakovinske mešanice?
Indijski trpotec je rastlina, katere semena se uporabljajo za izboljšanje prebave in absorpcije hranil. Vsebuje ogromno vlaknin, ki so topne v vodi in v stiku z vodo nabreknejo. V črevesju tako tvorijo sluzasto želatinasto maso, ki s svojim volumnom očisti stene črevesja ter tako izboljša absorpcijo vseh hranil iz hrane. Hkrati ustvarja idealne pogoje za zdravo črevesno floro, kar odpravlja težave s kandido.

Z dodatkom indijskega trpotca so PlanetBIO beljakovinske mešanice še bolj prijazne do vaše prebave, absorpcija beljakovin in ostalih hranil pa je še boljša. Zaradi indijskega trpotca so naše mešanice tudi bolj nasitne in idealne kot nadomestek obroka za tiste, ki bi radi shujšali.

***

KATERA PlanetBIO BELJAKOVINSKA MEŠANICA JE PRIMERNA ZAME?
PlanetBIO NATURAL beljakovinska mešanica
vsebuje največ, kar 70 % beljakovin, zato jo priporočamo športnikom in tistim, ki bi radi povišali svoj vnos beljakovin. Idealna je za ljudi, ki bi radi povečali svojo moč in povečali mišično maso.

PlanetBIO BANANA beljakovinska mešanica je zaradi dodatka medicinskih gob odlična za krepitev imunskega sistema ter za okrevanje po bolezni. Prav tako pospešuje regeneracijo in jo priporočamo kot občasni dodatek v prehrani športnikov, poleg rednega uživanja PlanetBIO NATURAL beljakovinske mešanice.

PlanetBIO COCOA beljakovinska mešanica je zaradi vsebnosti ječmenove in pšenične trave bogata z minerali in vitamini, zato jo še posebej priporočamo nosečnicam, slabokrvnim, veganom in športnikom v času intenzivnih treningov. Odlična je kot mineralni dodatek, ki ga lahko uživa kdorkoli.


Starejši članek Novejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.