Kako povečati energijo?

od Planet BIO
May 15, 2016

Čedalje več ljudi se sooča s padci energije prek dneva. To je posledica napornega delavnika, pa tudi nepravilne prehrane, stresa in nezadostnega gibanja. Hitrih rešitev in bližnjic žal ni, za konstantno energijo najbolj pomaga sprememba življenjskega sloga!

1. Dan začnite s pravim zajtrkom.

Zajtrk vpliva še na cel dan, ki je pred nami, zato je pomembno, da izberemo pravega. Vsebuje naj veliko ogljikovih hidratov, ki so glavno gorivo za naše celice in bodo poskrbeli za visok nivo energije in koncentracije, in vlaknin, zaradi katerih bo ta učinek še bolj enakomeren in dolgotrajen, hkrati pa nas bo z vlakninami bogat zajtrk bolj nasitil. Hranljiv zajtrk je pomemben tudi zato, ker se z njim zmanjša možnost nenadnih napadov lakote in bomo bolj nagnjeni k zdravemu prehranjevanju prek celega dne.

Odlične ideje za zdrav zajtrk najdete tukaj.

2. Gibajte se na svežem zraku.

Svež zrak celice napolni s kisikom in nas prerodi, zato je idealno, če si že zjutraj pred službo privoščimo kratek sprehod v naravi in se temeljito predihamo. Koristi tudi telesna aktivnost, pri kateri se zadihamo in pospešimo srčni utrip ter pretok krvi. Na ta način bo skozi možgane steklo več krvi, naše misli pa bodo bolj jasne in ostre.

3. Izbirajte prave prigrizke.

Sladkarije in drugi nezdravi prigrizki povzročajo hitre dvige in padce sladkorja, ki jim sledijo tudi nihanja energije. Učinkovito in enostavno jih lahko preprečimo tako, da jemo zdrav zajtrk, kasneje pa si privoščimo polnovredne prigrizke iz naravnih sestavin. Odlična izbira so sveže sadje, suho sadje, oreščki, PlanetBIO granole in drugi prigrizki ali kakšen izmed okusnih prigrizkov iz tega prispevka.


4. Poskrbite za dovolj spanja in počitka.

Noben stroj ne dela brezhibno brez prestanka. Naše telo potrebuje počitek, ne glede na to, kako zelo zdravo živimo. Če le gre, si privoščimo vsaj osem ur spanja na dan, najbolje v čisti temi in stran od elektronskih naprav. Če čez dan opazimo, da nam popušča koncentracija, si vzemimo krajši odmor od dela, naredimo nekaj hitrih vaj ali se sprehodimo.

5. Pomagajte si s funkcionalnimi živili za dvig energije.

Sprememba življenjskega sloga seveda zahteva svoj čas in pravi rezultati se pokažejo šele čez čas. Hitrejša začasna rešitev so živila, ki vsebujejo naravne stimulanse in nas poživijo v kratkem časovnem obdobju. Priporočamo guarano in kakav, še posebej učinkovita in okusna pa je PlanetBIO energijska mešanica Perfectly energized, ki jo enostavno pomešamo z rastlinskim mlekom ali vodo.

 


Starejši članek Novejši članek


0 komentarjev


Komentiraj

Komentarji morajo biti pred objavo pregledani.