Beljakovinske ploščice – 5 minut dela

od Planet BIO
September 25, 2017

Beljakovine po treningu, beljakovine zvečer, beljakovinske diete... o teh beljakovinah se kar veliko piše in govori. Kupimo lahko vse mogoče napitke z beljakovinami, beljakovinske čokolade, beljakovinski kruh... Pa vse to res potrebujemo? Bo trening sploh imel učinek, če po njem ne spijem beljakovinskega napitka? Ni vse v beljakovinah, so pa pomemben del prehrane, posebno za športnike in starejše. Beljakovine so pomembne, tako kot so pomembni tudi ogljikovi hidrati in maščobe. Po vadbi so naše mišice lačne in vnos beljakovin je pomemben za njihovo regneracijo, saj si jih lahko predstavljamo kot gradnike mišic.

PlanetBIO beljakovinska mešanica je odličen regeneracijski obrok, saj vsebuje pravo razmerje beljakovin in ogljikovih hidratov. Poleg tega pa lahko z njimi ustvarjamo razne sladice. Imamo recept za vse, ki imate radi beljakovinske ploščice. Pripravite jih lahko v nekaj minutah, cena na ploščico je 1/10 tiste v trgovini, sestavo pa lahko prilagodite svojemu okusu in potrebam.

Sestavine za kokos – čokoladne beljakovinske ploščice:
1 skodelica: PlanetBIO Protein shake kakav
½ skodelice: kokosovi kosmiči
1-2 žlici: kokosovo maslo PlanetBIO (stopljeno)
voda ali rastlinsko mleko po potrebi

Po želji lahko dodate še:
vaniljo
konopljina semena
oreščke (drobno mlete)
goji jagode
kokosov čips

Priprava:
Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo dokaj gosto maso, ki jo razvaljamo med dvema listoma peki papirja. Za nekaj ur postavimo v hladilnik in nato razrežemo na, poljubno velike, ploščice. Hranimo jih v hladilniku.

Zdaj pa hitro na trening! ;)


Starejši članek Novejši članek