Čokolada je lahko prvovrsten zajtrk, če uporabimo ekološko pridelav kakav v naravni obliki. Z vami delimo recept za zdravo in nasitno čokoladno granolo, ki je primerna za vsakogar - tudi vegane, sladkorne bolnike, alergike na jajca ali mleko, celo izbirčneže!
Ovseni kosmiči nas nasitijo za dlje časa, različna semena poskrbijo za hrustljavost in prispevajo beljakovine ter minerale, PlanetBIO mešanica Perfectly energized pa poskrbi za dolgotrajno energijo, povišan nivo koncentracije in večjo fizično vzdržljivost. Idealna kombinacija za naporne ali športno aktivne dni!
Sestavine za hrustljavo čokoladno granolo:
- 2 skodelici ovsenih kosmičev
- 1 skodelica mandljev
- ½ skodelice bučnih semen
- ½ skodelice sončničnih semen
- 3 žlice PlanetBIO kokosovega olja
- agavin sirup ali PlanetBIO kokosov sladkor
- 2 žlici PlanetBIO kakava v prahu
- 2 žlici PlanetBIO kakavovih zrn
- 1 žlica mandljevega masla
Kokosovo olje stopimo nad soparo in mu primešamo yacon sirup, mandljevo maslo, kakav v prahu in mešanico Perfectly energized. Dobro premešamo in prelijemo čez ostale sestavine, katere smo prej zmešali v večji posodi. Maso porazdelimo na pekač, ki smo prekrili s papirjem za peko, in pečemo na 160°C približno 15-30 minut.
Granolo spravimo v steklen kozarec in jo jemo za zajtrk, skupaj z rastlinskim mlekom (npr. mandljevim, sojinim, konopljinim ali riževim), ali grizljamo kar tako.