Čokoholiki, se vam ob sliki cedijo sline?
Anja iz naturopatskega studia Suo Tempore je iz PlanetBIO kakava v prahu, kokosovega sladkorja in kokosovega olja, ki jih najdete med našimi izdelki za peko, pripravila ta kolač, čokoladno bombo.
Zaradi zdravju prijaznih sestavin biološkega izvora, se boste posladkali brez slabe vesti, poleg tega pa v organizem vnesli zdrave maščobe, sladkor z nižjim glikemičnim indeksom in kakav, ki je za mnoge prava super hrana.
Gremo na recept!
Sestavine:
- 100 g PlanetBIO kakava v prahu
- 250 g PlanetBIO kokosovega olja
- 210 g PlanetBIO kokosovega sladkorja
- 2 čž vaniljinega ekstrakta
- 5 jajc
- 150 g moke
Priprava:
Kakav v prahu gladko zmešamo s 180 ml vrele vode. Kokosovo olje in kokosov sladkor stepamo 6 – 8 minut, nato dodamo: vaniljin ekstrakt, jajca in kakav. Na koncu dodamo moko.
Pečemo 70 min na 160°C
Ko se kolač ohladi, ga prelijemo s stopljeno 70% čokolado, ki smo jo stopili v kokosovem olju.
Da božanskemu kolaču še povzdignemo čutne vrednosti in kot bogovi slišimo angelčke peti, ga postrežemo z domačo hruškino marmelado.
Dober tek!