Super okusni in sočni temni čokoladni kolački, odlični za zajtrk ali hiter prigrizek!
Vegansko, brez glutena
Porcij: 12 mafinov
Sestavine
Suhe sestavine
- 230 g brezglutenske ovsene moke
- 3 žlice PlanetBIO kakava v prahu
- 1 žlička jedilne sode bikarbone
- ¼ žličke PlanetBIO himalajske soli
Mokre sestavine
- 240 ml + 2 žlici vode
- 120 ml rastlinskega napitka po želji
- 3 žlice PlanetBIO kokos olja stopljenega
- 50 g PlanetBIO kokos sladkorja
- 85 g javorjevega ali agavinega sirupa
- ½ žličke vanilije v prahu
Dodatno: za še bolj čokoladen okus lahko na koncu v maso dodate na koščke temne čokolade.
Priprava
Segrejte pečico na 180°C. Pripravite si pekač za 12 mafinov.
V veliki skledi zmešajte najprej suhe sestavine: ovseno moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
Dajte vodo in rastlinski napitek v kozico in rahlo segrejte. To bo preprečilo, da se bi kokosova maščoba strdila, ko boste vse mokre sestavine zmešali.
V srednje veliki posodi dobro premešajte vse mokre sestavine: vodo in rastlinsko mleko, stopljeno kokos olje, kokos sladkor, sirup, in vanilijo.
Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte.
Dobljeno zmes nadevajte v vdolbinice v pekaču da bodo do ¾ zapolnjeni. Pecite približno 18-20 minut oz. preverite z zobotrebcem, če so pečeni.
Ko so pečeni, jih pustite ohlajati v pekaču 30 minut, potem jih odstranite iz pekača in pustite, da se dokončno ohladijo. Dober tek!
Shranjujte v hladilniku in porabite v roku 1 tedna.