"Čokoladni" recepti za najmlajše

od Planet BIO
June 18, 2015

Končno! Čokoladni recepti, ki so primerni tudi za najmlajše in vse, ki so občutljivi na kofein, teobromin in druge stimulanse. V spodnjih receptih namesto kakava uporabimo rožič v prahu, ki se po okusu zelo približa čokoladi, le da ne deluje poživilno, kakava pa dodamo le malce, za bolj čokoladno aromo.

Recept 1: ČOKOLADNI ZAJTRK ZA MALE ZMAGOVALCE

V blenderju zmešamo sestavine do gladkega. Nazadnje vmešamo še pol skodelice ovsenih kosmičev in narezano sadje po želji.

***

Recept 2: ČOKOLADNI SLADOLED

  • 3 zrele banane
  • 1 žlico kakava v prahu (po želji, ali pa ga nadomestimo z rožičem v prahu)
  • 1 žlico rožiča v prahu
  • 1 dcl mandljevega mleka
  • 1 žlica kokosovega sladkorja (po želji)
  • ½ žličke vanilije v prahu

 

Banane čez noč zamrznemo. Pred uporabo jih pustimo na sobni temperaturi nekaj minutk. Medtem zmešamo mandljevo mleko s kakavom, rožičevo moko in vanilijo. Po želji dodamo še žlico kokosovega sladkorja, za bolj sladek, karamelni okus.

Banane nato narežemo na manjše koščke in jih v kuhinjskem mešalniku ali zmogljivem blenderju zmešamo v kremo. Med mešanjem masi dodamo pripravljeno čokoladno mešanico. Ko je sladoled narejen ga postavimo v zamrzovalnik za kakšno uro, da se še malo strdi.

Ko smo s teksturo zadovoljni ga postrežemo in posujemo z nekaj kakavovimi zrni in pa kakšnimi oreščki, semeni. Lahko naredimo tudi čokoladni preliv in sicer tako, da stopimo žličko kakavovega masla + žličko kakava v prahu + žličko javorjevega sirupa.

***

Recept 3: JAGODE & ČOKOLADA

  • ½ skodelice kakavovega masla
  • ½ skodelice rožiča v prahu
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • Ščep vanilije v prahu

Kakavovo maslo stopimo nad soparo. Dodamo ostale sestavine in premešamo. Pustimo, da se masa nekoliko ohladi. Preden se lotimo dela, postavimo jagode v zamrzovalnik za 15 – 20 minut. Nato vsako jagodo pomočimo v čokoladni obliv in odlagamo na pladenj, katerega postavimo v hladilnik, da se obliv strdi.
 


Starejši članek Novejši članek