DIY: Negovalna krema za roke & obraz

od Planet BIO
November 20, 2017

Saj poznate tisti občutek suhih rok in kože na obrazu, ki se začne na prehodu v hladnejši del leta? Pozno jeseni in pozimi se suhost kože samo še poslabšuje, če ne poskrbimo zanjo.

Izbira vlažilnih krem v trgovinah je ogromna, kakovost pa pogosto slaba. Vedno je bolje, da poiščemo visoko kakovosten izdelek iz ekoloških sestavin rastlinskega izvora, in zanj odštejemo nekoliko več, kot pa da v svoje telo prek kože vnašamo parabene in druge škodljive sestavine konvencionalne kozmetike.

Še najbolje je, da si negovalno vlažilno kremo pripravimo sami. Pripravili smo vam 2 recepta: enega za negovane roke in drugega za mehko, vlažno kožo na obrazu. Potrebujete samo nekaj popolnoma naravnih sestavin in manj kot pol ure časa. Enostavno, ane? :)

Sestavine za negovalno kremo za roke:

Zavremo lonec z vodo. Ko voda začne brbotati, lonec odstavimo in vanj postavimo manjšo posodico. V njej nad vročo vodo stopimo čebelji vosek in mu dodamo mandljevo olje.
 
Dobro premešamo in dodamo kokosovo olje. Ko se tudi kokosovo olje raztopi, vse skupaj dobro premešamo in prelijemo v posodico za kremo. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.
 
Nasvet za uporabo: Krema je lepo mazljiva in se odlično vpije v kožo. Priporočamo, da jo uporabljate na dnevni ravni, še posebej v res hladnih dneh, ko vas bo tanka plast ščitila pred zunanjim mrazom.
 

Sestavine za vlažilno kremo za obraz:

Kokosovo olje in kakavovo maslo stopimo nad vodno kopeljo in ju dobro premešamo z leseno žlico. Primešamo konopljino olje.

Dodamo eterična olja in MSM, nato mešanico vlijemo v steklene lončke. Uporabimo lahko že odslužene lončke krem.

Ko se bo mešanica ohladila, bo nastala mazljiva krema. Hranimo jo v hladilniku ali na nižji sobni temperaturi, da ostane v dokaj trdnem stanju.


Starejši članek Novejši članek