ŠPORTNI RECEPTI: Konoplja za moč in vzdržljivost

od Planet BIO
March 11, 2018

Sezona športa je v polnem teku! Narava nam ponuja toliko zabavnih možnosti za tek, kolesarjenje, pohode in druge aktivnosti, da bi jih bilo škoda ne izkoristiti. Telesna aktivnost v naravi krepi naš imunski sistem, povečuje splošno vzdržljivost, zvišuje nivo energije in nas dela bolj srečne.
A ker prazna vreča ne stoji sama pokonci, je še kako pomembno, da telo napolnimo s pravim gorivom. To velja za vse, za aktivne pa še toliko bolj. Konopljini proteini v prahu skrivajo v sebi vse, kar pravi športnik potrebuje – beljakovine za regeneracijo, vlaknine za dobro prebavo, minerale za splošno odpornost in dobre maščobe za več energije.

***

Recept 1: Športna ploščica za vzdržljive


Sestavine:


Priprava:
V kuhinjskem mešalniku zmešamo datlje z vanilijo in nekaj žlic vode, da dobimo gosto pasto. V večji posodi ročno zmešamo datljevo pasto s preostalimi sestavinami. Maso prestavimo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Maso pritisnemo ob dno in enakomerno porazdelimo po pekaču. Pustimo čez noč v hladilniku in nato po želji razrežemo na manjše koščke.

***

Recept 2: Konopljine palačinke za močne


Sestavine:


+ kokosovo olje
+ preliv po želi (javorjev sirup, kokosova smetana, ovsena smetana, marmelada..)

Priprava:
Najprej v mleko vmešamo sok limone in počakamo nekaj minut. Nato združimo vse sestavine in temeljito premešamo. Na vroči ponvi, na katero po potrebi stopimo nekaj kapljic olja spečemo majhne puhaste palačinke.

***

Recept 3: Ovsena kaša za vztrajne


Sestavine:

Priprava:
V mešalniku najprej zmešamo mleko z gozdnimi sadeži, konopljinim prahom, lucumo in vanilijo. Nato vmešamo še ovsene kosmiče in chio in pustimo nekaj minut ali čez noč v hladilniku. Zraven zelo pašejo še goji jagode, kakavova zrna in konopljina semena.


Starejši članek Novejši članek