Očistite telo v 3 mesecih

od Planet BIO
January 08, 2018

Prehrana povprečnega prebivalca Slovenije vsebuje premalo hranil, da bi se lahko telo obnavljalo, čistilo in proizvajalo dovolj energije. Še dodatno je telo obremenjeno s pesticidi, konzervansi in drugimi škodljivimi snovmi, ki jih danes vsebuje hrana. To vodi v kronično utrujenost, prekomerno telesno težo, brezvoljnost, oslabljen imunski sistem in na dolgi rok tudi v resnejše bolezni.

Bi radi očistili svoje telo in poskrbeli za dolgotrajno zdravje, optimalno telesno težo in dobro počutje? Pri PlanetBIO priporočamo vsaj 3-mesečno spremembo življenjskega sloga. Sploh ni treba, da je ta drastična! Ogromno boste storili že, če boste v naslednjih treh mesecih upoštevali spodnje nasvete za bolj zdrav življenjski slog.

3-MESEČNI PLAN ČIŠČENJA TELESA:

 1. Vsako jutro spijte velik kozarec mlačne vode, pomešane z malce limoninega soka in zvrhano žličko mešanice za razstrupljanje, ki jo lahko pripravite sami doma. Kako jo narediti pa razlaga Nina v tem videu.
   
 2. Poskrbite za zdrav zajtrk. Privoščite si sveže sadje, zeleni smuti ali PlanetBIO granolo z rastlinskim mlekom.
   
 3. Odpovejte se prigrizkom, še posebej če vsebujejo veliko sladkorja, olja ali soli. Če vas premaga lakota, jo potešite z naravnimi oreščki, suhim sadjem ali PlanetBIO slanimi prigrizki.
   
 4.  Večerja naj bo lahka. Vsaj tri ure pred spanjem ne jejte, da bo lahko telo energijo med spanjem usmerjalo v obnovo in čiščenje.
   
 5. Jejte veliko zelenja. Zelenolistna zelenjava ima veliko sposobnost čiščenja telesa, hkrati pa telo preskrbi z minerali in vitamini. Kadar svežega zelenja ni na voljo, lahko uporabite ekološko zelenje v prahu (alge in trave).


Starejši članek Novejši članek