Zakaj PlanetBIO zeleni izdelki?

od Planet BIO
January 05, 2018

Ker nas do regrata in mlade vrtne solatke loči še kar nekaj tednov, nam bo telo hvaležno, če ga bomo predvsem v tem delu leta dodatno nahranili z zelenimi funkcionalnimi živili - alge in trave so odlična, praktična in zelo hranljiva izbira. Nikakor pa ni vseeno, kakšne izberemo.

Na PlanetBIO smo iskanju "zelenih" dobaviteljev posvetili prav posebno skrb. Ker se zeleni izdelki uporabljajo predvsem z namenom razstrupljanja, so pesticidi, umetna gnojila, dodatki proti sprijemanju in ostale kemikalije zadnje, kar bi želeli najti v njih. Prav tako se nam je zdelo izjemno pomembno, da naše alge in trave rastejo v optimalnem okolju in izpostavljene naravni sončni svetlobi, saj tako že manjša količina vsebuje neprimerno več hranil in klorofila, zaradi katerih jih imamo radi. Veseli in ponosni smo, da smo uspeli sebi in vam poiskati najboljše, kar nam planet ponuja - vas zanima, zakaj so naše alge in trave najboljše? 

  1. O gojenju PlanetBIO alg in trav smo se prepričali na lastne oči. Naše dobavitelje klorele in spiruline smo na Tajvanu obiskali leta 2013, takoj za tem pa smo poleteli še na Novo Zelandijo in obiskali kmetovalce, ki gojijo našo ječmenovo in pšenično travo. Poleg strogih standardov pridelave, ki pogosto presegajo uradne zahteve za ekološki certifikat, so nas naši dobavitelji očarali tudi s prijaznostjo in gostoljubnostjo. Verjamemo, da je zadovoljstvo vseh vpletenih ključ do zadovoljnih kupcev!
  2. Certificirano brez težkih kovin in pesticidov. Vsi PlanetBIO izdelki nosijo ekološki certifikat, pri algah pa je še posebej pomembno preverjanje vsebnosti težkih kovin. Alge so namreč cenjene prav zaradi sposobnosti, da nase vežejo težke kovine - tako v telesu kot v okolju, kjer uspevajo. Naša spirulina in klorela sta certificirano brez težkih kovin, zato se lahko z njimi resnično razstrupljate brez skrbi.
  3. Gojeni na prostem. Izpostavljenost naravni sončni svetlobi in neokrnjenemu zraku je izjemnega pomena za razvoj klorofila v listih oziroma celicah, pa tudi za razvoj vitaminov, mineralov in drugih hranil. Iz tega razloga so hranila v PlanetBIO zelenih izdelkih veliko bolj koncentrirana in za učinkovito delovanje zadostujejo že manjše količine kot običajno.
  4. Patentiran postopek mletja in sušenja. Vsi PlanetBIO izdelki so v prah predelani kmalu po žetvi, pri tem pa se uporabljajo hitre in mehanske tehnike predelave, ki v končnem izdelku ohranijo kar največ hranil in klorofila. O tem priča tudi živo zelena barva vseh naših "zelenčkov".
  5. Brez dodatkov. Vsi PlanetBIO izdelki vsebujejo 100 % naravno živilo, ki ga predstavljajo. Nobenemu niso dodani nobeni konzervansi, sredstva proti sprijemanju, polnilci, barvila ali drugi neželeni dodatki.

Starejši članek Novejši članek